Müjdeyi Veren Altcoin Yükselişe Geçti!

2 years ago 91

Ayı piyasalarını daha fazla genişleme için bir fırsat olarak gören kripto para projeleri önemli adımlar atıyor. Cardano, Vasil Hard Fork için mücadele ederken bir DeFi protokolü olan AAVE yeni müjdesini topluluğuyla paylaştı. Haberin platformun yerel tokeni yükselişe geçti. Peki atılan yeni adımın detayları neler?

AAVE Neden Yükseliyor

Kısa süre önce yapılan duyuruyla DeFi protokolü Aave, yeni bir stablecoin oluşturacağını duyurdu. DeFi protokolü Aave'nin arkasındaki yapı olan Aave Companies, Aave'nin yönetim forumuna GHO adlı yeni bir stablecoin oluşturulmasını önerdi. Şu anda teklif tartışmaya açık ve uygulanması için bir yönetim oylamasından geçmesi gerekecek. Stablecoin aşırı teminatlı şekilde tasarlanacak. Ethereum ekosistemindeki DAI ile benzer özelliklere sahip olacak.

Haberin ardından AAVE fiyatı 62 dolardan yaklaşık %10 artışla 68,5 dolara kadar yükseldi. Bitcoin’in 21.000 doları aştığı sırada gelen müjde fiyata önemli ölçüde katkı sağladı.

AAVE Haberleri

Aave kullanıcıları, teminat olarak Aave'e sağladıkları varlıkları kullanarak stablecoin'i basabilecekler. Bu varlıklar, teminat olarak kullanılırken getiri sağlamaya devam edecek. Aave'nin kurucusu Stani Kulechov, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GHO, Ethereum pazarındaki varlıklar tarafından güvence altına alınacak olsa da, GHO'nun ana vizyonu, internet üzerinden ve yerinde gerçek yaşam ödeme fırsatlarını çözmek için L2'ler (layer2/katman2 çözümleri) aracılığıyla organik benimsemeyi sürdürmektir”.

Kulechov, Aave DAO'nun stablecoin ödünç alan herkesten faiz ödemeleri alarak fayda sağlayacağını da sözlerine ekledi. Öneri olarak sunulan stablecoin’in geliştirilmesi büyük ölçüde tamamlandı ve herhangi bir aksilik olmadığı taktirde 11 Temmuz tarihinde ilk denetimleri başlayacak.

Eğer GHO, kripto para topluluğu tarafından beklenen ilgiyi görürse bu durumda AAVE fiyatının da benzer ölçüde artış yaşaması olasıdır. Terra’nın LUNA’sı veya Tron’un USDD’si kendi ekosistemlerindeki tokene önemli ölçüde fayda sağlamış ve fiyatlarının artmasına sebep olmuştu. Ancak algoritmik stablecoinlerle ilgili devam eden düzenleyici tartışmanın GHO için nasıl etkileri olacağını kestirmek şimdiden güç görünüyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article