Nam Salan Analist Güncel Verileri Paylaştı: Bitcoin Nereye Gidiyor?

2 years ago 89

Bitcoin (BTC) 20.000 doların üzerinde kalmak için mücadele ederken, önde gelen bir analist BTC'nin bir sonraki hamlesine dair ilginç verier paylaştı.

Will Clemente: 4 Faktör, Yükselişe İşaret Ediyor!

Zincir üstü analist William Clement'e göre, Bitcoin'deki mevcut rallinin bir kaç önemli nedeni var. Stratejist, 4 faktör ortaya koyarken toparlanmanın devam edeceğini iddia ediyor. Analiste göre, vadeli işlem piyasası açık pozisyonlardaki negatif fonlama oranı ve Bitcoin vadeli işlemlerdeki düşüş bu süreçte önem rol oynadı. Her iki faktör de Bitcoin türevlerinin aşırı satıldığını gösteriyor. Analiste göre, ortaya çıkan satın alma baskısı ile birlikte, short squeeze sayesinde, Bitcoin 21.000 doları aşmayı başardı. Coinbase sipariş defteri 'test Coinbase', dünyadaki en büyük Bitcoin işlem platformlarından biri konumunda ve genellikle sektördeki bireysel yatırımcıların niyetlerini ve davranışlarını yansıtır. Will Clemente'e göre, son zamanlarda platformun sipariş defterinde başarılı bir talep gördük. Tekliflere dayalı sipariş verileri ile piyasanın toparlanma eğiliminde olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz. Aynı şey, fonlama oranları için de geçerli.

Geçen hafta, Bitcoin Dominance dört yıl içinde ilk kez %39’un altına düştü. Bitcoin Dominance, Bitcoin’in sahip olduğu piyasa değerinin kripto para piyasasının genel değerine oranını ifade ediyor. Eğer bu metrik düşüyorsa, BTC değer kaybederken diğer kripto para birimlerinin değer kazandığı anlamına geliyor. Metrik şu anda 40.9'da bulunuyor. Analiste göre, bu metrikteki artış Bitcoin'deki toparlanmanın süreceğinin diğer önemli bir göstergesi. Ethereum'un (ETH) Merge güncellemesi, birkaç gün içinde hayata geçecek. Analiste göre, Merge'in yarattığı hype sona erdiğinde, Bitcoin yeniden ivme kazanırken, altcoin'ler sert bir düzeltme yaşayabilir. Bitcoin, an itibariyle 21.634 dolardan işlem görüyor.

Son Sözü, Fed Söylüyor!

Bitcoin, Haziran ayından bu yana yaklaşık 18.000 ila 24.000 dolar arasında işlem görüyor. BTC, bu fiyat aralığını geçemedi. Bitcoin, bu yıl yatırımcılarını büyük hayal kırıklığına uğrattı. Küresek ekonomideki belirsizlik derinleşirken, Federal Rezerv’in şahin duruşu ve faiz artırımları kripto para piyasasına büyük darbe vurdu.

Bitcoin Kasım ayında görülen rekor seviyesinden %60’tan fazla düştü. Kripto para  piyasası ayrıca, başarısız projeler ve sektörde iflas bayrağını diken şirketlerden de etkilendi. Piyasalar, gelecek hafta ABD Tüketici Fiyat Endeksi açıklandığında enflasyonun düşmesini umut ediyor. Ayrıca yatırımcılar, Fed’in faiz artırımına dair sinyalleri de takip ediyor. Perşembe günü, Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadeleye “güçlü bir şekilde bağlı” olduğunu ve daha fazla faiz artırımının gelebileceğini öne sürdü.

Read Entire Article