NBA Taraftarları Yatırım Tavsiyesi Sebebiyle Takım Sahibine Sinirli!

2 years ago 93

Dallas Mavericks taraftarlarının, Voyager Digital'in iflası yüzünden canı yanıyor ve NBA takımının sahibi Mark Cuban'a, şirkete yatırım yapmaları konusunda onları cezbettiği için ateş püskürüyorlar.

Voyager, kripto piyasalarındaki kaosu gerekçe göstererek Salı günü geç saatlerde iflasını ilan etti. Büyük kripto oyuncusu, kripto para yatırma işlemlerine yüksek faiz oranları ödemişti ve tokenleri daha da yüksek oranlarda ödünç vermeye çalışırken ezildi. Raporlara göre çoğu hesap sahibi paralarını geri almakta zorlanacak gibi görünüyor.

Taraftarlar Sinirli

Reddit'te bir Mavericks hayranı, ekibin milyarder sahibi ve uzun zamandır "Shark Tank" yatırımcısına atıfta bulunarak, "Onlarla ortak olduğu için Mark'a yazıklar olsun" şeklinde açıklamada bulundu.

Başka bir kullanıcı ise Cuban’a teşekkür ederek hayranlarının istikrarsız borsalara güvenmesini sağlamakla suçladı ve alaycı bir biçimde bunun harika bir durum olduğunu belirtti.

Cuban, Mavs'in şimdi iflas mahkemesinde iddiaları olan bir Voyager alacaklısı olup olmadığı da dahil olmak üzere Çarşamba günü The Post'tan gelen sorulara hemen yanıt vermedi.

Geçen yıl 28 Ekim'de Mavericks, Voyager ile beş yıllık bir ortaklık duyurdu ve hayranlara, 100$ yatırıp sadece 10$'lık işlem yapmaları halinde sınırlı bir süre için Voyager'da kripto ticareti yapmaları için 100$ ödül verdi. O sırada Cuban, Voyager ortaklığının kripto para birimini daha erişilebilir hale getireceğini söyledi.

Cuban şu açıklamayı yaptı;

“Mavs hayranlarını kripto para birimiyle tanıştırmak ve anlamalarına yardımcı olmak için yeni yollar bulacağız. Biliyorsunuz, çok fazla heyecan var, çok fazla tartışma var, ancak çoğu insan bunun arkasındaki temelleri anlamıyor."

Cuban, o gün Voyager CEO'su Steve Ehrlich ile bir basın toplantısı düzenlemişti. Bu sırada yeni sözleşme imzalayan New York Knicks oyuncusu Jalen Brunson, o zaman bir Maverick iken, Eğer bu benim ilk kez kriptoya giriyorsam, bilmem gereken bazı önemli şeyler nelerdir? Şeklinde bir soru yöneltmişti ve aldığı cevap ise şu şekilde olmuştu.

 “Evet, paranı harcıyorsun, bu yüzden her zaman dikkatli ol ama diğer şey, bakın, yatırımlar var, Shiba Inu ve Dogecoin gibi şeyler, bunlar yatırım değil. Ama Voyager… bu öğrenmenin iyi bir yolu ve akıllı telefonunuzda yapabileceğiniz bir şey. Buna girmeye ve paranızı biriktirmeye başlayabilirsiniz ve bu sadece eşsiz bir fırsat.’’

Bu Noktaya Nasıl Gelindi?

Büyük kripto borsaları, pandemiden gelen cömert hükümet teşviklerinin hemen ardından, çoğu sıkı bir işgücü piyasasında nakitle dolup taşan spor hayranlarını etkilemek amacıyla 2021'de sponsorluk anlaşmalarına akın etti. Şimdi ise kripto firmaları spor anlaşmalarından vazgeçiyor.

Spor yayın danışmanlığı firması ViewLift'in CEO'su Rick Allen, bir demeçte bulundu ve şunları söyledi;

 "Kripto sponsorlarıyla olan bu mücadeleler, tüm kulüplerin sponsorlarının risk profillerini, özellikle de yeni endüstri kategorileri için yeniden incelemesine yol açacak. Takımların ve liglerin, özellikle kripto para birimleri, kumar, NFT'ler ve gerçek kayıp verilerinin eksikliğinin risk üstlenmeyi daha spekülatif hale getirdiği diğer yeni kategorilerdeki sponsorlar için anlaşmalarını yeniden kontrol etmelerini beklerdim."

Geçen ay bir Fortune makalesinde Cuban, kriptoda kazananlar ve kaybedenler olacağını söyledi.

Read Entire Article