Ne Ethereum Ne Solana! Herkes Yatırımlarıyla Bu Altcoin’i Konuşuyordu! Peki Fiyatı Neden Düşüyor?

1 year ago 79

Makroekonomik olaylar kripto piyasalarını sert bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Gözde kripto paralardan olan Polygon (MATIC) ise Ocak ayı seviyelerine kadar geriledi ve birinci çeyrekte yarattığı 2023 kazançlarının çoğunu geri verdi. Bunun yanı sıra düşüşün derinleşebileceği de ihtimal olarak varlığını sürdürüyor.

MATIC, yazım saatine göre 0,8582 dolardan işlem görerek 2023'ün birinci çeyrek önemli destek bölgesi olan 0,9172 - 0,9498 doların çok altında kaldı. Benzer şekilde, Bitcoin (BTC) yazı yazıldığı sırada 27.500 doların altında seyrediyordu ve bu da daha düşük zaman dilimi performansı üzerinde daha fazla aşağı yönlü baskı oluşturabilir.

Boğalar Geri Dönecek Mi?

4 saatlik grafikte RSI, yazının yazıldığı sırada 24 değeriyle aşırı satım bölgesindeydi. Bu durum incelendiğinde ise son derece düşüş eğilimli bir pozisyon olduğu belirtilebilir. Ancak OBV son iki haftada hareketli günler geçirdi ve güçlü bir toparlanmaya engel oldu.

Destek bölgesinin (camgöbeği) kırılımı, satıcıların MATIC fiyatının agresif bir şekilde 0,8712'ın altına düşürmesine neden oldu. Satıcılar, önümüzdeki saatlerde / günlerde düşüş eğilimi devam ederse MATIC'i 0,8140 dolar veya 0,7514 dolar destek seviyelerine doğru geri çekilmeye zorlamaya devam edebilir.

Bunun yanı sıra, MATIC, özellikle BTC 28.000 dolar seviyesine geri döner ve yükselirse, destek bölgesinin üzerinde yükselmeye ve burayı korumaya çalışabilir. Ancak ralli, 4 Mayıs'ta son zamanların en yüksek seviyesi olan 1 dolar civarında durabilir.

MATIC Yatırımcıları Zararda

MATIC'in, yatırımcılarının kısa vadeli kâr / zararını ölçen 30 günlük MVRV'si (Piyasa Değerinden Gerçekleşen Değere) -%13 seviyelerindeydi. Bu, MATIC aylık yatırımcılarının zararda olduğunu ve altcoin'in değerinin düşük olduğunu gösteriyor.

Buna ek olarak, Nisan ortasından bu yana duyarlılık da negatif kaldı ve ayıların üstünlüğünü piyasaya yansıttı. Buna ek olarak, fonlama oranı yazım zamanında negatifti. Bunun yanında ölçeği satıcılar lehine daha da düşürdü.

Bununla birlikte, BTC son kayıplarını tersine çevirirse ve yükselirse, MATIC'i yanında yukarıya çekebilir ve boğalara rahatlama sağlayabilir.

Read Entire Article