Ne Olacak? Fed Sonrası Gözler Bitcoin, Altın, Dolar ve Altcoinlerde!

1 year ago 70

Piyasaları uzun süredir bugün açıklanacak olan faiz kararını ve Fed başkanı tarafından yapılacak toplantıyı bekliyordu. İnternet sitemiz üzerinden anlık olarak tüm detayları paylaştık. Dolar endeksinin önemli ölçüde düşmesini sağlayan toplantı Bitcoin’in de kayıplar yaşamasına neden oldu. Peki bundan sonra ne olacak? Önümüzdeki yıl yatırımcıları neler bekliyor?

Fed Sonrası Bitcoin (BTC)

ABD Doları Endeksi (DXY) haziran ayından bu yana ilk defa 103,5 seviyesinin altına indi. Powell konuşurken anlık yükselişler yaşasa da endeks önemli ölçüde zayıfladı. Ancak Bitcoin fiyatı yeniden 18.000 dolara çıkamadı. Bunun sebebi toplantı öncesinde yatırımcıların aşırı iyimser beklentilerinin fiyatı yükseltmesidir. Bu iyimserlik karşılık bulmadı ve Fed gereken noktaya kadar faiz artışlarına devam edeceğini söyledi. Önümüzdeki yıl faiz indirimi net biçimde yapılmayacak ve faiz artışları 2023 yılında da devam edecek.

Kripto para, altın ve diğer emtia yatırımcılarının heyecanla beklediği haber ise net biçimde artış hızının yavaşlayacağının söylenmesiydi. Powell bunu teyit etti. Henüz mevcut faiz oranı beklenen etkiyi göstermemiş olsa da enflasyonun dizginleneceğini ve artış hızının yavaşlayacağını söyledi. Böylece son 4 toplantıdaki 75bp artışın ardından Fed bu toplantında 50bp artış yaptı. Sonraki ilk toplantı ise 1 Şubat’ta yapılacaktır. Bu tarihe kadar enflasyon, işsizlik ve PMI’lar yakından takip edilecek.

Dolar 16,62 ve Bitcoin 17.720 seviyesinde.

Kripto Paralar Nereye Gidiyor?

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, faiz artırım kararının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada faiz oranları, işsizlik, enflasyon ve ekonomik büyümeye ilişkin ekonomik projeksiyonları açıkladı. Fed Başkanı, işgücü piyasasının son derece sıkı olmaya devam ettiğini ve medyan işsizlik oranının gelecek yılın sonunda %4,6'ya yükseleceğini tahmin ettiğini söyledi. ABD ekonomisinin geçen yılki hızından önemli ölçüde yavaşladığını söyledi. Kısıtlayıcı bir politika duruşuna muhtemelen bir süre daha ihtiyaç duyulacağını da sözlerine ekledi. Genel olarak Powell, yeterince kısıtlayıcı bir politika duruşunun henüz gelmediğinin altını çizdi.

Powell bugün kendisinden beklenen güvercine yakın duruşu sergilemedi. Tavizsiz konuşması önümüzdeki yıl faizlerin düşmesini bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Altcoinler için bu durum son derece tehlikeli çünkü Bitcoin bu hayal kırıklığıyla 17.800 dolar altında kapanışlar yaparsa zaten yeterince yükselemeyen altcoinlerin daha da erimesi olasıdır. Şimdilik düşen dolar endeksine rağmen yükselemeyen Bitcoin fiyatı şaşırtıcı. Burada iki ihtimal var, ya BTC beklentiyle aşırı değerli olduğu için düşen DXY oranına rağmen yükselemiyor. Ya da bu spekülatif düşüşün ardından hızlı bir yükseliş göreceğiz.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article