Netflix Aldığı Kararla Kripto Projelerini Düşündürecek!

2 years ago 87

Gelirlerini artırmak isteyen Netflix, geçtiğimiz Temmuz ayında reklam içeren daha ucuz bir abonelik sistemi başlatacağını duyurmuştu. Yayın devi Netflix'in, planlanandan aylar önce, Kasım ayında piyasaya sürülmesi planlanan reklam destekli abonelik sisteminde kripto para birimiyle ilgili reklamların yasaklandığıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Abonelikte Yasaklar Dikkat Çekiyor

The Sydney Morning Herald'ın Pazartesi günü yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre Netflix, yeni abonelik sistemi üzerinde siyaset, kumar ve kripto paralarla ilgili tüm reklam kampanyalarını yayımlamama kararı aldı. Yeni üyelik sisteminde ayrıca çocuklara ürün satan reklamlar da yayımlanmayacak. Aynı kaynaklardan alınan bilgilere göre, ilaç reklamlarına yönelik kısıtlamaların da düşünüldüğünü belirtti.

Variety'ye göre Netflix, 8 Aralık'ta kendi reklam tabanlı üyelik planını başlatacak olan Disney+ ile rekabet edebilmek için daha ucuz reklam destekli üyelik sistemini başlatma zaman zamanını Kasım ayına çekti. Başlangıçta Netflix, reklam destekli üyeliğini 2023'ün başında piyasaya sürmeyi planlıyordu. Variety, Netflix'in yeni abonelik sisteminin 1 Kasım'da Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa dahil olmak üzere birçok ülkede yayına gireceğini söyledi.

Kullanıcı Kaybediyor

Küresel abone sayısı art arda çeyreklerde düşüş gösteren Netflix, Temmuz ayında gelirlerini artırmak için reklam destekli yeni bir hizmet başlatacağını duyurdu. Yayın devi, 2022'nin ilk üç ayında 200.000 abone kaybettikten sonra ikinci çeyrekte 970.000 ücretli abone kaybetti.

Yavaşlayan gelir artışıyla karşı karşıya kalan Netflix, Haziran ayında marjlarını %20'de tutmak adına maliyetleri düşüreceğini açıkladı.

Düzenleyici incelemeler nedeniyle, kripto yasakları dijital varlık endüstrisi için yeni bir şey değil. 2018'de sosyal medya devi Meta (eski adıyla Facebook), platformunda kripto reklamlarını yasaklamış ve yılın ilerleyen dönemlerinde bu reklamları geri almıştı. 2021'de Google'ın ana şirketi Alphabet, kripto ile ilgili reklam yasağını kaldırarak borsaların ve cüzdan operatörlerinin hizmetlerini arama motorunda tekrar tanıtmalarına izin verdi.

Read Entire Article