New York Düğmeye Bastı: Kripto Para Sektöründe ‘Cadı Avı’ Başladı

2 years ago 100

 Kripto para piyasası, son dönemlerde yaşanan iflaslar ve krizlerle yine eleştiri oklarının hedefinde yer aldı.

New York Başsavcılığı, Harekete Geçti!

New York City'deki yetkililer, yakın zamanda kripto para firmaları tarafından dolandırılan veya zor durumda bırakılan yatırımcılara yardım etmek için devreye girdi. 1 Ağustos Pazartesi günü New York Başsavcısı Letitia James, piyasada yaşanan krizlerde parasını kaybeden, dolandırılan veya haksızlağa uğrayan yatırımcılardan ofisiyle iletişime geçmelerini isteyen bir uyarı yayınladı. 2022'nin ikinci çeyreğinde, yüksek likidite talebini karşılamak için mücadele ederken  iflas eden ve para çekme işlemlerini donduran birkaç kripto işletmesi gördük. Önde gelen bazı şirketler, iflas başvurusunda bulunarak yatırımcıları kaosa sürükledi. Terra (LUNA) krizinde onlarca intihar vakası yaşandı.

Başsavcılık Ofisi (OAG), hesapları kilitlenen ve yatırımlarına erişemeyen New York merkezli yatırımcıları dinleyeceğini ve yardım edeceğini açıkladı. Yetkililer ayrıca, kripto yatırımlarını kaybetmiş ve haksızlağa uğramış yatırımcılardan da ofis ile iletişime geçmelerini istedi. Başsavcı Letitia James şunları söyledi:

Kripto para piyasasında yaşanan türbülans ve önemli kayıplar endişe verici. Şirketler, yatırımcılara büyük getiri sözü verildi, ancak bunun yerine insanlar zor şartlarda kazandıkları paralarını kaybetti. Kripto platformları tarafından aldatıldığına inanan New Yorklu yatırımcıları ofisimle iletişime geçmeye çağırıyorum. Ayrıca kripto şirketlerinde kapalı kapılar arkasından dönen  oyunları ihbar edecek şirket çalışanlarını etik ilkeleri doğrultusunda bizlere doğruları anlatmasını istiyorum.

Neden Önemli?

2022'nin ikinci çeyreği, Three Arrows Capital, Celsius Networks ve Voyager Digital gibi popüler firmaların endişeleri nedeniyle ağır tasfiyelere tanık oldu. Her şey Terra'da yaşanan ve milyarlarca doların buhar olduğu kriz ile başladı. Bu durum, düzenleyicileri alarma geçirdi ve kripto sektörünü mercek altına almaya zorladı. New York'un son hamlesi, düzenleyicilerin ilk büyük girişimlerinden biri. Bundan sonra daha geniş çapta soruşturmalar ortaya çıkabilir.

Temmuz ayında kripto para piyasaları bazı güçlü kurumsal talep ve girişlerle toparlandı. Bununla birlikte, zincir üstü veriler, fiyat artışına rağmen ağ talebinin Bitcoin ve Ethereum için hala zayıf kaldığını gösteriyor. Uzmanlara göre, bu durum fiyatlarda trend dönüşü değil, klasik bir ayı piyasası rallisi olabilir.

Read Entire Article