New York Eyalet Meclisi, Yasa Tasarısını Onayladı: Bitcoin Madenciliği Operasyonları, 2 Yıl Süre ile Durdurulacak!

2 years ago 165

New York Eyalet Meclisi, 26 Nisan Salı günü, Bitcoin madenciliği operasyonlarının 2 yıl süre ile durdurulmasına yönelik yasa tasarısını onayladı. İki yıl boyunca Proof of Work ile çalışan hiçbir kripto para madenciliği operasyonlarına izin verilmeyecek ve bu madencilik operasyonlarının çevresel etkileri hakkında detaylı bir araştırma yapılacak. Çevre Koruma Departmanı (DEC) tarafından yapılacak bu detaylı araştırma, 1 yıl sürmesi bekleniyor.

New York Eyalet Meclisi’nden Bitcoin Madenciliği Kararı

Bitcoin madencilik operasyonlarının iki yıl süre ile durdurulmasına yönelik tasa tasarısı, 95 lehte oy ve 52 aleyhte oy olmak üzere New York Eyalet Meclisi’nde Salı günü kabul edildi. Bu bağlamda, Proof of Work ile çalışan tüm kripto para madenciliği operasyonları, 2 yıl süre ile durdurulacak. Bu süreçte Çevre Koruma Departmanı (DEC) da bu madencilik operasyonlarının çevresel etkileri ile ilgili detaylı bir araştırma yapacak. DEC’nin yapacağı bu kapsamlı araştırmanın, 1 yıl sürmesi bekleniyor.

Ripple’ın Kurucu Ortağından Bitcoin Madenciliği Kampanyası

Yakın zamanda Ripple‘ın kurucu ortağı Chris Larsen de Bitcoin madenciliğinde harcanan enerji miktarına ve çevresel etkilere dikkat çekerek yeni bir kampanya başlattı. “Change the code, not climate (İklimi değil, kodu değiştirin)” isimli yeni bir kampanya başlatan Larsen, Proof of Work ile çalışan kripto para madenciliği operasyonlarının sürdürülebilir olmadığını dile getirerek birden fazla kez konu hakkındaki düşüncelerine vurgu yaptı.

Read Entire Article