New York Menkul Kıymetler Borsası’ndan Önemli NFT ve Metaverse Adımı! OpenSea’ye Rakip Olabilir

2 years ago 89
New York Menkul Kıymetler Borsası'ndan Önemli NFT ve Metaverse Adımı! OpenSea'ye Rakip Olabilir

Dünyanın en büyük borsası olan New York Menkul Kıymetler Borsası namı diğer NYSE, bir ticari marka başvurusu yaparak NFT alanına giriş yaptığını resmileştirdi.

New York Menkul Kıymetler Borsası, Metaverse ve NFT Platformu Geliştiriyor

Halk arasında NFT‘ler olarak bilinen, değiştirilemez token’lar, dünyada pek çok alanda karşımıza çıkmaya başladı. Bununla birlikte kripto paralar ve NFT’lere olan ilgi ve talep, son birkaç aydır yukarı yönlü bir seyir izliyor.

Nike, Lamborghini, Mercedes Benz, McDonald’s ve diğerleri büyük markalar ve şirketler NFT alanına giriş yapmaya karar verdi. Buna ek olarak New York Menkul Kıymetler Borsası da bu alanda ilk adımını attı. Öyle ki NYSE, resmi olarak NFT ve metaverse alanına girmeye karar verdi.

New York Menkul Kıymetler Borsası geçtiğimiz hafta, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisine [USPTO] “NYSE” adını kaydettirmek için başvuruda bulundu. Başvuruya göre borsa, dijital ürünler için çevrimiçi bir alım satım platformu oluşturmayı amaçlıyor.

Platformda yer alacak dijital ürünlerin listesi ayrıca NFT’leri, kripto para birimlerini, dijital medyayı ve sanat eserlerini içerecek.

NYSE, NFT ve Metaverse ekosistemine giriş yapmasıyla birlikte önde gelen NFT alım satım platformu olan OpenSea gibi halihazırda kurulmuş platformların karşısına rakip olarak ortaya çıkabilir.

NYSE, Daha Önce Altı NFT Yayınladı

New York Menkul Kıymetler Borsası’nın bu hamlesi NFT ekosistemindeki ilk denemesi değildi. Öyle ki borsa Nisan ayında, DoorDash, Spotify, Unity, Roblox, Cooping ve Snowflake için ilk işlemleri anıtlaştırmak için yaklaşık altı NFT eseri oluşturdu.

NYSE, bu NFT eserlerini duyurmasının ardından kısa bir süre sonra, devam eden daha birçok şeyin olduğunu belirtti ve şu açıklamalarda bulundu;

“[..] Bu altı tanesiyle başlıyoruz, ancak yeni, yenilikçi şirketleri topluluğumuza davet etmeye devam ettikçe daha birçok NYSE NFT’nin geleceğini biliyoruz.”

Topluluk, NYSE’nin birkaç NFT daha piyasaya sürmesini beklerken, borsanın daha büyük planları olduğu ortaya çıktı. Öyle ki son ticari marka başvurusu, NFT’lere yönelik gelişen talebe daha fazla ışık tutuyor. Dünyanın en büyük borsası, kendi NFT alım satım platformunu açmasıyla birlikte bu varlıkların benimsenmesini kesinlikle artırabilir.

Read Entire Article