Nexo Coin Nedir?

2 years ago 183

Nexo, kullanıcılara anında kripto para destekli krediler sunan blok zinciri tabanlı bir borç verme platformu olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar, fiat para birimi veya sabit para şeklinde bir kredi almak için teminat olarak Bitcoin (BTC), Etheeumr (ETH), Litecoin (LTC) veya XRP (XRP) gibi kabul edilen bir token yatırabilir.

Nexo (NEXO) Nedir?

Nexo, geleneksel finansta iyi işleyen ancak şimdiye kadar dijital finansta mevcut olmayan bir hizmete kripto eşdeğeri oluşturmak için finans uzmanları ve kripto meraklılarından oluşan bir ekip tarafından kuruldu. 2018 yılında ekip, dijital varlık sahiplerinin kripto para birimlerine karşı itibari para ve sabit para kredileri almalarına olanak tanıyan ve böylece kripto kredisi nişinin temellerini oluşturan dünyanın ilk kripto kredi limitlerini sunan Nexo platformunu başlattı.

Nexo’nun lideri olarak hareket eden Trenchev, 2015’ten 2017’ye kadar Bulgaristan Ulusal Meclisi’nde özellikle blok zinciri çözümlerinin uygulanmasını teşvik ettiği parlamento üyesi olarak görev yaparak, daha geniş blok zinciri ve kripto benimsemeyi savunma konusunda bir geçmişe sahip.

Teknik incelemesine göre Nexo, kripto para destekli ilk anında kredi sağlayıcısı ve kredi piyasasındaki verimsizlikleri çözmeyi amaçlıyor. Otomatik borç verme süreci, kredileri yönetmek için akıllı sözleşmeler ve Ethereum blok zincirinde bir oracle kullanır. Bir kullanıcı kripto para birimini Nexo tarafından kontrol edilen bir cüzdana aktardıktan sonra, oracle krediyi şekillendirir ve kullanıcıya anında fon tahsis edilir. Kullanıcı krediyi geri ödemek için para yatırdığında, oracle kripto para birimini iade eder ve işlemi blok zincirine kaydeder. Akıllı sözleşmeler, NEXO’ya güç sağlamak ve kullanıcı bakiyelerini kaydetmek için kullanılır.

Nexo, platformu kullanmaya devam eden ve NEXO’ya yatırım yapmaya devam eden bir müşteri tabanı oluşturmaya çalışıyor. Bu nedenle şirket, NEXO’yu hesaplarında tutanları ödüllendiren, onlara kredilerde tercihli faiz oranları ve tasarruflarda daha yüksek getiri sağlayan bir sadakat programı sunuyor. Nexo ayrıca kârının %30’unu NEXO token sahiplerine temettü şeklinde dağıtıyor.

Yapılan açıklamalara göre Nexo özel bir şirkettir ve bu nedenle ağlarının ve kullanıcı fonlarının güvenliğinden sorumludur. Nexo, dijital varlıklarını, tokenları soğuk depo cüzdanlarında tutan ve 100 milyon dolarlık bir sigorta poliçesi kapsamında olan bir kripto varlık saklama kuruluşu olan BitGo ile depoluyor. Kasım 2019’da Nexo, RINA ve BT Yazılım Kalitesi Konsorsiyumu tarafından denetlendikten sonra ISO/IEC 27001:2013 sertifikası aldığını bildirdi.

NEXO Coin Yorum

Kripto para birimleri ile kredi dönemi her ne kadar henüz yaygın olmasa da yatırımcılar ve uzman isimler gelecekte bunun yaygın olacağını düşünüyor. Bu sebeple de analsitler NEXO’nun gelecek için ve uzun vadeli olarak iyi bir seçenek olabileceğini ifade ediyor.

CoinMarketCap verilerine göre NEXO  Coin, 1,408,797,496 dolar ile piyasa hacmi bakımından 64. sırada kendisine yer buluyor. Bunun yanında yazının yayına hazırlandığı sırada 2,5 dolardan işlem gören NEXO  Coin’in 24 saatlik işlem hacminin 78,195,571 USD olduğu görülüyor. Ayrıca NEXO  Coin, 12 Eylül 2018’de 0,043 dolar ile dip seviyeyi görürken 16 Kasım 2021’de de 4,63 dolar ile tüm zamanlar rekorunu kırdı.

NEXO Coin Nasıl Alınır?

NEXO Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde satın alınabilir.

NEXO  Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından NEXO Coin’in işlem gördüğü Binance Coin (BNB), Tether (USDT), BUSD ve Bitcoin (BTC)  NEXO işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Bunlara ek olarak Binance’de sadece piyasa değerinden değil daha düşük değerden de satın alma emri vererek kullanıcılar istedikleri fiyattan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için Limit sekmesini kullanmanız ve almak istediğiniz miktar ile almak istediğiniz fiyatı girmeniz yeterli olacaktır.

Read Entire Article