NFT Alanında Meta Şirketinden Önemli Bir Adım Daha!

2 years ago 101

Meta'nın sahibi olduğu şirket içerisinde, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki belirli sayıda yaratıcı ve koleksiyoncunun oluşturdukları veya satın aldıkları NFT'leri Instagram gönderilerinde ve makaralarında paylaşabilecekleri yeni bir dijital koleksiyon özelliğini test etmeye başladı. Bu özellik ile, Instagram'ın üçüncü taraf cüzdanlarını Instagram'a bağladıktan sonra hangi koleksiyonerlerin hangi koleksiyonerlere ve içerik oluşturuculara ait olduğunu belirleyebilecekleri belirli açık blok zincirlerinden kamuya açık verileri toplaması ve düzenlemesi sayesinde mümkün olacak.

Instagram'ın Blok Zincirleri ve Cüzdanları

Lansman sırasında desteklenen blok zincirler yalnızca Ethereum ve Polygon olarak açıklandı, ancak hem Flow hem de Solana’nın yakında desteklenmesi bekleniliyor. Rainbow, MetaMask ve Trust Wallet dahil olmak üzere lansmanda kullanım için uyumlu bir dizi üçüncü taraf cüzdanlardan bahsedildi. Sonunda uyumlu olacak üçüncü taraf cüzdanlar arasında Coinbase Wallet, Dapper ve Phantom yer alıyor. Instagram, Instagram'da dijital koleksiyon ürünü yayınlama veya paylaşma ile ilgili herhangi bir ücret olmayacağını söylüyor. Ayrıca, yeni dijital koleksiyon özelliğinin farklı sesleri güçlendirmesini ve yeterince temsil edilmeyen gruplara NFT'ler gibi gelişmekte olan dijital varlıklara erişim sağlamasını istediklerini vurguladılar.

Gelir ve Hayranlar Kazanmak İçin Araçlardan Yararlanma

Instagram Hakkında blogunda dijital koleksiyon ürünlerini tanıtan bir açıklamada Meta şunları söyledi; "Her gün, içerik oluşturucular insanlara ilham veriyor ve kültürü dünya çapında ilerletiyor. Blockchain teknolojisinin inanılmaz fırsatıyla, artık gelir elde etmek için yeni araçlardan yararlanabiliyorlar ve hayranlar, dijital koleksiyon ürünleri (sanat, resim ve videolar, müzik veya ticaret kartları) satın alarak en sevdikleri yaratıcıları NFT'ler aracılığıyla destekleyebilirler. Bu haftadan itibaren seçkin içerik oluşturucular ve koleksiyoncular dijital koleksiyonlarını Instagram'da paylaşabilecek.’’ Buna ek olarak şu açıklama da yapıldı; "Yaratıcılar, çalışmaları, hayranlarıyla ilişkileri ve nasıl para kazanabilecekleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak için NFT'ler gibi yeni teknolojileri kullanıyor. Meta'da, deneyimi iyileştirmek, daha fazla para kazanma fırsatı yaratmalarına yardımcı olmak ve NFT'leri daha geniş bir kitleye ulaştırmak için içerik oluşturucuların teknolojilerimizde hali hazırda neler yaptığına bakıyoruz." Meta, NFT'lere verdikleri desteğin, erişilebilirliği iyileştirmeyi ve NFT alanına giriş engellerini azaltmayı, tüm topluluklar için daha kapsayıcı hale getirmeye yardımcı olmayı amaçladığını açıkladı. Ayrıca, yenilenebilir enerji satın alarak dijital koleksiyon ürünlerinin Instagram'da gösterilmesiyle ilişkili emisyon etkisini azaltmaya yardımcı olacaklarını söylüyorlar.

Instagram Dijital Koleksiyon Ürünlerinin Özellikleri

Yeni uygulamanın ilk özelliği, içerik oluşturucuların ve koleksiyonerlerin daha sonra cüzdanlarından Instagram'da paylaşmak istedikleri NFT'leri seçmek için erişebilecekleri bir dijital cüzdan bağlama yeteneği olacak. Oluşturucu ve koleksiyoncular daha sonra özel bir ışıltı efektiyle görünecek olan bir dijital koleksiyon yayınlayabilecekler. Gönderi, NFT'nin açıklaması gibi genel bilgileri gösterebilecek. Instagram ayrıca hem içerik oluşturucunun hem de toplayıcının otomatik olarak etiketlenmesini sağlayacak ve gizlilik ayarlarının izin vermesi durumunda dijital tahsil edilebilir gönderiye otomatik olarak atfedilebilecekler.  
Read Entire Article