NFT Alanında Türkiyeden Önemli Girişim! Dünyada Bir İlk Gerçekleştirildi

2 years ago 94
NFT Alanında Türkiyeden Önemli Hamle! Dünyada Bir İlk Gerçekleştirildi

Dünyada ve ülkemizde NFT‘lerin popülerliği giderek artmaya devam ediyor. Çoğu marka ve kurum bu alanda adımlar atarken geçtiğimiz gün dünyada bir ilk gerçekleştirildi. İşte detaylar…

Sigorta Sektörünün İlk NFT’si Satışa Çıktı

Değiştirilemez Token‘lar (NFT) adeta bir çığ gibi büyümeye devam ediyor. Öyle ki NFT’lerin artan popülaritesiyle birlikte pek çok kurum ve marka bu alana giriş yapmaya başladı.

Ancak geçtiğimiz gün NFT alanında dünyada bir ilk gerçekleşti. Öyle ki NFT’ler bu kez de sigorta sektöründe karşımıza çıktı. Sigorta sektöründe 15 yıl boyunca adından söz ettiren, teknoloji alanında yaptığı atılımlarla da dikkatleri üzerine çeken Vega Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mukaddes Gültekin, sigorta sektörünün ilk NFT koleksiyonunu Kobimedya A.Ş üzerinden satışa çıkarıldığını açıkladı.

Bu alanda dünyada bir ilki gerçekleştirdiğini belirten Mukaddes Gültekin, değiştirilemez token’ların (NFT) gelecek dönemde daha da popüler bir hal akacağını ve bir çok alanda kullanılmaya başlanacağını belirtti.

NFT’lerin Kullanımı Yaygınlaşacak

Mukaddes Gültekin konuya yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“Dijital ortamda değişmesi mümkün olmayan dijital varlık olan NFT’ler dikkat çekici bir şekilde daha da popüler olacak. Kimileri için çılgınlık gibi görülse de gelecekte akıl edilemeyecek kadar çok alanda kullanımı yaygınlaşacak.”

Read Entire Article