NFT Avcıları 2: Ruhu Olan Proje Rock’n’Verse!

2 years ago 88
Okuma Süresi: 5 Dakika

Müzik ruhun gıdasıdır derler. O yüzden sana öyle bir projeden bahsedeceğim ki içinde bulunduğun ve bu sektörde çıkmış olan NFT koleksiyonlarından tamamıyla farklı kategoride değerlendirme yapmanı sağlayacak bir proje. Yanlış anlama. Diğer projeleri, emekleri öldürmüyorum, NFT’lere farklı bir bakış açısı ile bakmanı sağlamaya çalışıyorum. Çünkü bu çıkacak olan proje, Türkiye’nin ilk müzik NFT projesi!

Ruhu olan proje diyorum ben ona. Yani, “Rock’n’Verse”… Rock’nVerse’mü? Bir şeyleri hatırlar gibi mi oldun? Rock’n Roll desem? Ev…vvet 1950’lerin Amerika’sında ortaya çıkmış 1990’ların ortasına kadar en çok dinlenen müzik türü Rock’n Roll. İşte ekipte bundan etkilenmiş olacak ki, ki etkilenmiş, Rock’n Roll efsanesini, gelişen ve kendini daha da geliştirecek olan NFT ve Metaverse evreninde yaşatmaya karar vermişler.

Gözde Vanlı ve Selçuk Eser iki samimi arkadaş, yani projenin kurucuları. İki taraf da Rock müziği ile içli dışlı olduğu için, bu işi kafalarında enine boyuna ölçüp planlamışlar ve daha sonra kuruculuğunu Onur ATAM’ın yaptığı CoinTürk ile bir araya gelerek güzel bir işbirliği yapmışlar. Ekranda da görüyorsunuz zaten 🙂 Doğal olarak daha sağlam adımlarla ilerleyecek bir ekip ortamı oluşmuş ve başlamışlar yol haritalarını çizmeye.

Peki Rock’n’Verse projesi nedir? Gelin hep birlikte bu güzel projeyi ve yapacaklarını anlamaya çalışalım.

Bu projenin mantığını iyi anlamak lazım. Çünkü öyle gelip geçici türden bir proje değil. Evet kendine göre bir Roadmap’i var ama onun dışında başlı başına bir vizyonu da var. O yüzden bu proje dünya çapında bir Rock müzik topluluğu yaratmak ve Rock müzik gruplarını NFT ve Metaverse’e taşıyacak launchpad alt yapısını kuracak bir merkez olmayı hedefliyor. Yani daha anlaşılır bir şekilde dile getirecek olursam, sen rock müzik ile ilgilenen bir sanatçısın veya bir müzik grubusun, grubuna ait bir NFT koleksiyonu çıkarmak istiyorsun o zaman uğrayacağın, kapısını çalacağın yer Rock’n’Verse projesi olacaktır. 🙂

Dediğim gibi proje Rock müzik grupları ve sevenleri için oluşturulmuş Rock’n’Roll müzik NFT ve Metaverse projesi. Bunun içinde Rock’n’Verse’e özel, Skinrunners ismini verdikleri bir müzik grubu oluşturmuşlar. Hatta bu grupla, bu projeye özel, Phoenix ismini verdikleri Anka Kuşlarının küllerinden doğuşunu anlatan animasyon şarkısı ile projeyi farklılaştırmışlar. Hatta bu parçaya dünyaca ünlü bas gitarist BILLY SHEEHAN ve O Ses Türkiye’nin finalisti BARTU GÜLHAN eşlik etmiş.

Peki bu projeye farklı diyoruz, ülkemizin ilk müzik NFT projesi diyoruz, lakin NFT Avcıları olarak bize ne sunuyor?

Öncelikle yol haritası olarak 3 fazdan oluşan bir yol çizmişler bize. Yani 1.faz, 2.faz ve 3.faz…

İlk Fazda;

  • Grup üyeleri ve Billy Sheehan’ın tasarımlarının yer aldığı, GENESİS ismini verdikleri özel 3333 adetten oluşan NFT koleksiyonu satışa çıkarmayı hedefliyorlar. Şu kısma dikkat etmekte fayda var, bu seriye özel Phoenix şarkısının özel versiyonu bu NFT’lerin içinde yer alacak ve ilk fazda NFT sahibi olanlara dağıtılacak olan bazı hediyeler var ama öyle böyle hediyeler değil!
  1. Selçuk Eser imzalı 3.000 $ değerinde ELEKTRİK GİTAR.
  2. Billy Sheehan imzalı 3.500 $ değerinde BAS GİTAR.
  3. 100 NFT sahibine cüzdan başına 200$/ETH olmak üzere dağıtılacak toplamda 20.000$/ETH değerinde para ödülü!
  4. Genesis seri NFT sahipleri “THE COLONERS“ rolüne özel Bedava 3D Avatar sahibi olacaklar. Bunları Metaverse evreninde kullanacağız arkadaşlar. Çizimleri görseniz çok hoşunuza gidecektir 🙂
  5. Tüm Genesis Seri NFT sahipleri: “THE COLONERS“ rolüne özel gelecekte düzenlenecek Rock’n’Verse Festival ve Konserlerine %50 indirimle katılım hakkı!
  6. “Yine aynı şekilde THE COLONERS“ rolüne özel Türkiye ve Dünya’da çeşitli grupların sahne aldığı konserlere ücretsiz bilet kazanma şansı!
  7. Özel bir trait’e, yani bir şapka veya gitar gibi aksesuara sahip olan100 NFT holder tüm Rock’n’Verse Festival ve Konserlerine ücretsiz giriş hakkına sahip olacak..
  8. Airdrop olarak gönderilen 3D Avatarlar ileride ayrı bir koleksiyon olarak satışa sunulacak.
  9. Sadece “THE COLONERS“ rolüne özel $MOSH Token Yield hakkı! Yani biraz daha açacak olursam. Elinizde Rock’n’Verse NFT’sini tuttuğunuz her gün için MOSH token birikmiş olacak.
  10. İlerleyen zamanlarda koleksiyon ürünleri ve merch avantajları sunulacak.

Nasıl? Hoşunuza gitti değil mi? 🙂 Şayet benim fazlasıyla gitti çünkü çok fazla utility, yani yarar sağlayacak şeyler var.

Gelelim ikinci ve üçüncü faza;

  • İkinci faz, dünyaca ünlü bir vokalistin öncülüğünde,
  • Üçüncü faz ise, yine dünyaca ünlü bir gitarist eşliğinde, NFT koleksiyonu olarak satışa çıkarılacak. Tabii sürpriz hediyeler açıklanmaya devam edecek.

Evet NFT Avcıları! Aslında hepimizin fazlasıyla heyecanlanması gereken yer burası. Çünkü proje ekibi topluluğu için öyle bir şey hazırlamış ki, tüm bu 3 faz’ın mintleme işlemi bittikten sonra 50.000 $ değerinde tasarımı bizlere özgü olacak olan CHOPPER MOTOSİKLET hediyesi veriyorlar.

Ama nasıl?

İzleyenler var mı bilmiyorum ama izlemediyseniz bir an önce izlemenizi tavsiye ederim. Çünkü biraz sonra söyleyeceklerimi ve Metaverse dünyasını biraz olsun anlamak istiyorsanız Ready Player One filmindeki mantığı çözmeniz gerekiyor. O yüzden proje birazda olsa bu diziye atıfta bulunmak için, bizlere Hazine Avı ismini verdikleri, biraz önceki Chopper Motosiklet hediyesini kazanmak için güzel bir yarışma düzenlemişler aslında.

Peki bu yarışma nasıl olacak?

Sonradan açıklanacak bir oyunla hazine avına katılacağız ve şifreleri çözeceğiz. Şifreyi çözen ilk 10 kişi arasından yapılacak çekiliş ile büyük ödül sahibini bulacak. Düşünsene o motor içimizden birine çıkıyormuş!

Bununla beraber projenin bize sunduklarına bakmaya devam edecek olursak;

  • Metaverse altyapısını hızlı bir şekilde geliştiriyorlar.
  • Ekosisteme ait MOSH token ismini verdikleri bir token çıkaracaklar.
  • Metaverse konserleri ve gerçek hayat konser ve festivalleri düzenleyecekler.
  • Ritim aksiyonlu Rock’n’Verse oyununu çıkaracaklar.
  • Rock’n’Verse’te Rockstar Hotel, lounge ve bar inşa edecekler.

Vallahi ben saymakla, projede kendi dinamikliğini ve kendisini takip eden ve edecek olan topluluğuna yarar sağlayacak şeyleri sunmakla bitiremiyor. Niye mi? Çünkü 28–29 Mayıs tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenecek olan NFT Summit İstanbul’da Rock’n’Verse NFT projesi yer alacak arkadaşlar. Nasıl ya diyorsunuz değil mi? Vallahi proje ekibi sağlam adımlarla ilerlemeye çalışıyor arkadaşlar!

Bilmeyenler için NFT Summit İstanbul’u kısaca özetleyecek olursam: Dünyanın dört bir yanından 50 NFT sanatçısının eserlerini sergileyeceği ve yeni gelişen NFT, Metaverse ve Web 3 alanında yüksek profilli teknoloji uzmanlarının ve şirketlerinin bu konular üzerine oturum ve paneller düzenleyeceği uluslararası bir etkinlik. Düşünsenize bu etkinlik sayesinde 2000’den fazla kişiye hem de gerçekten dünya çapında isim yapmış kişilere, şirketlere ve yapılara projenizi tanıtma fırsatı buluyorsunuz. Bence fazlasıyla heyecan verici!

Lakin heyecanımızı biraz olsun daha da artıracak 2 güzel haber daha vermek istiyorum. Daha doğrusu NFT sektöründe buna Sneak-Peak diyoruz.

  • İlk olarak, NFT Summit İstanbul’da Rock’n’Verse NFT projesinin Genesis serisini oluşturan SkinRunners grubu sahne alacak ve Phoenix şarkısını seslendirecek.
  • İkinci olarak da projenin ortaklarından olan CoinTürk’ün kurucusu Onur Atam yani Runomata olarak tanıyoruz biz onu. Etkinliğe özel olarak, SUM”MINT” düzenleyecek ve oradaki katılımcılara projenin belli bir miktarını mint ettirecek.

Gerçekten çok değişik şeyler oluyor. Bir NFT etkinliğinde NFT satın alıyorsun düşünsene 🙂

Lakin yakın zamanda gelecek olan sürprizlerle dolu bu müzik NFT projesini kaçırmamak için sosyal medya ve discord sunucusundan takip etmenizde fayda var! NFT Avcıları ben size pası attım, artık bu pası gole çevirip çevirmemek size kalmış 🙂

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.
Ben Sercan.

Read Entire Article