NFT Gemisi İçin Tamam Mı Devam Mı? Su Alan Gemi Kurtulacak Mı?

1 year ago 79

Kripto para piyasaları sonbahara doğru durgunlaşmaya devam ederken, NFT'lerin satışları üçüncü çeyrekte hem hacim hem de boyut olarak önemli ölçüde düştü. Merkezi olmayan uygulama takipçisi DappRadar'ın verilerine göre, 2022'nin üçüncü çeyreğinde toplam NFT satışı 3,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bu, bir önceki çeyrekteki 8,4 milyar dolara kıyasla yarıdan fazla ve ilk çeyrekteki 12,5 milyar dolarlık toplam satış zirvesine kıyasla neredeyse üçte iki oranında bir düşüşü temsil ediyor. NonFungiblecom'un verilerine göre, 900.000'i aşan haftalık NFT satışlarının sayısı da yarı yarıya azaldı. Son üç ayda bile satış sayısı %50'nin üzerinde düşerken günlük ortalama sadece 23.000'de kaldı.

NFT Talebi Ölüyor

NFT'lerin popülaritesi geçen yıl, toplam piyasa değerinin geçen yıl Kasım ayında zirvede 3 trilyon dolara ulaştığında kripto para birimlerinin arkasındaki coşkuyla patlamıştı. Blok zinciri teknolojisini kullanan NFT'ler, dünyanın en iyi evlerinden bazılarında açık artırmaya çıkarılan güzel sanatlar da dahil olmak üzere medya aracı olarak popüler bir çıkış noktası haline gelmişti.

Ancak, yüksek enflasyon ve artan faiz oranları nedeniyle sıkışan yatırımcılar, kripto para birimleri de dahil olmak üzere daha riskli varlıkları terk etti ve bu da NFT talebini etkiledi. Art Market Research'ün verilerine göre, Christie's, Sotheby's, Phillips ve Bonhams gibi müzayede evlerinde NFT satışları geçen yıl en parlak döneminde 144 milyon dolar olarak gerçekleşirken, bu rakam son döneme bakıldığında 9,5 milyon dolarda kaldı.

NFT Piyasasında Konsolidasyon

Bu arada, en büyük NFT pazarı olan OpenSea'de satış hacminin art arda beşinci ay boyunca düşmeye devam ettiği görüldü. İcra kurulu başkanı Devin Finzer, mevcut kripto krizinin "makro ekonomik krizle" kesişmesi nedeniyle geçmiş dönemlerden ne kadar farklı olduğunun altını çizdi.

Sonuç olarak, bu yeni etkileşimin eskisinden daha uzun bir istikrarsızlık dönemine yol açabileceğine inandığını da belirtti.  CEO ise şirketinin "finansal olarak iyi bir noktada" olduğunu söyledi ve mevcut dönemi bir "inşa aşaması" olarak tanımladı.

Kripto alanındaki diğer liderler de mevcut gerileme döneminin bir konsolidasyon dönemi olduğuna dair benzer fikirler ifade ettiler. Risk sermayesi şirketi Atomico'nun ortaklarından Irina Haivas, kriptoda bulunan geçici kişilerin ayıklandığını ve ardında yalnızca daha güçlü firmalar kaldığını söyledi. Galaxy Digital kurucusu Mike Novogratz, satmak zorunda kalanların sektörü terk etmesinin ardından kripto piyasalarının daha dirençli hale geldiğini söyledi.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article