NFT Kanatlandırır: Ünlü İçecek Firmasından NFT ve Metaverse Hamlesi!

2 years ago 116

NFT’lerin 2021’de adeta bir patlama yaşamasından sonra birçok ünlü firma ve dev markalar giderek bu sektöre yöneliyor. Bu gelişmelere bir yenisini de Redbull, NFT ve Metaverse evrenine giriş yaparak ekliyor. Avusturyalı bu içecek devi, firmanın metaverse’de de faaliyet göstermesini ve NFT’ler sunmayı hedeflediklerini iletiyor. Ayrıca Redbull, 3 Mart’ta bu projeleri için patent tescili başvurusunda da bulundu ve ilk adımlarını atmış oldu.

Redbull Patentini Aldı ve Hazır!

Redbull’un ticari marka avukatı Michael Kondoudis, bugün şirketin NFT, dijital dünya ve kripto dünyasında olacağını duyurdu. Ayrıca Kondoudis, bu gelişmelerle şirketin finansal değişimlere ayak uyduracağını ve sporla iç içe olan Redbull’un spor malzemeleri ve içeceklerle bu dünyalarda bulunacağını bildirdi. Redbull, 97293326 patent tescil numarasını Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’nden aldı ve ilk adımını atmış oldu.

Kondoudis, artık günümüzde teknoloji sektörüne dahil olmayan şirketlerin de gelişmeleri takip ettiklerini ve dijital bir evrene dönüşen yeni dünya düzenine çoğu firmanın hazır olduğunu da belirtiyor. Kondoudis sözlerine şöyle devam ediyor:

 “Metaverse gerçek bir evren ve firmaların bu değişime açık olması gerekiyor. Firmaların yapması gereken şey acaba gerçekten metaverse olmalı mı olmamalı mı tartışması değil, zaman ayırıp metaverse’ü anlamak olmalı.”

Birçok Marka ve Artan Patent Sayısı

Ünlüler, kurumsal şirketler ve sektörlerin dev isimleri uzun süredir metaverse’de dijital varlıklarını arttırıyor ve bu trendin hızla büyümesine yardımcı oluyor. Böylece NFT ve metaverselerin trendinin hızla artmasıyla daha çok kişi bu ekosisteme dahil oluyor ve benimsenme giderek artıyor. Başka bir örnekle bir enerji şirketi olan Chevron da metaverse ile ilgili bir ticari marka başvurusunda bulunuyor ve logosunu değiştireceklerini bildiriyor.

Yiyecek ve giyim sektörünün önemli devleri Victoria’s Secret, McDonald’s ve Monster Energy de NFT dünyasına giriş yapmıştı. Ayrıca New York Menkul Kıymetler Borsası da NFT dünyasının cazibesine dayanamıyor ve o da bu dünyada yerini alıyor. Öte yandan bir araştırmaya göre NFT patenti başvuruları 2021’de 420 kat arttığı belirtiliyor ve 2022’de daha da popülerleşmesi beklenen NFT’lerin patent başvurularının giderek artacağı düşünülüyor.

Read Entire Article