NFT’ler Artık Sadece Dijital Mağazalarda Değil: AVM’ye Git ve NFT’ni Al Dönemi!

2 years ago 99

NFT’ler, 2021’in sonlarına doğru yaşadığı büyük patlamadan sonra birçok firmanın ve sanatçının girişimleriyle daha da popülerleşiyor. Hemen hemen her alanda firma ve ünlüler, birer birer bu sektöre girerek teknolojinin evrimine ayak uydurmaya çalışıyor. Bir yandan gelişmeleri takip eden firmalar diğer yandan ise NFT’lerle ayrıcalıklar sunmayı planlıyor. Bunlara yeni bir tanesi ise lüks bir marka oluşuyla bilinen İngiliz Harvey Nichols firmasından geliyor.

AVM’de NFT Alma

Firma, Hong Kong’daki Pacific Place alışveriş merkezindeki şubesinde HN NFT Vault isimli bir NFT alanı başlattı. Bu alanda firma, mevcut NFT’leri sergiliyor ve onları satın almaya teşvik ediyor. Ayrıca firma, sergileyebilmek adına sadece mavi tikle onaylanmış NFT koleksiyonlarını tercih ediyor. Bu hamlesiyle firma, NFT’leri dijital olmayan bir mağazada sergilemesiyle bir ilki yapıyor.

Bu süreçte Harvey Nichols, CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club, CloneX, Azuki ve Doodles da dahil olmak üzere çeşitli NFT koleksiyonları sergilemeye başladı bile. Bu koleksiyonlardaki NFT’lerin çoğu, kripto para birimleri ve kredi kartıyla satın alınabiliyor. Mağaza, kesintisiz bir satın alma deneyimi vaat ediyor. Ayrıca mağazadaki NFT’lerin fiyatları, 637 dolar ile 127.000 dolar arasında değişiyor. Buna ek olarak anlık olarak satışların yapıldığı bu mağazada, yatırımcılar NFT’lerini güvenli bir şekilde saklayabileceği soğuk cüzdanlara aktarabiliyor.

NFT ve Günümüzün Kesişmesi

NFT’ler ve metaverse’ün dünyamıza girmesiyle, gündelik hayattaki çoğu aktivitenin ve sanatın NFT’lerde hayat bulmasına şahit olduğumuz gibi artık bu ekosistemin gerçek hayata dokunmasını da izliyoruz. Nasıl ki bu evren, bizim alışkanlıklarımızı bir tık öteye taşıyacaksa aynı zamanda gerçek yaşamla ortak noktalarını bulup bizleri bu noktalarda daha fazla deneyime sürükleyecektir. Harvey Nichols’un bu adımı ile belki de online alışverişe güvenmeyen yeni yatırımcılar da bu ekosistemi dahil olabilir. Başka bir deyişle hali hazırda gidip alışverişini yapan ve bunun dışında online alışverişe güvenmeyenler, ün yapmış bu mağazalarla beraber dijital varlıklara güvenini daha da artırabilir.

Read Entire Article