NFT’ler İçin Cardano’da Güçlerini Birleştiriyorlar!

2 years ago 94

Cardano'nun araştırma ve geliştirmesinden sorumlu şirket olan Input Output Global (IOG), ve öncü Web3 altyapı girişimi NMKR ($NMKR), “NFT'lerin farkındalığını ve benimsenmesini sağlamak” için yeni bir işbirliği duyurdu.

Kısa bir NMKR tarihi ile başlamak gerekirse;

Her şey Nisan 2021'de Almanya'nın Stuttgart kentinden bir bilgisayar bilimi öğrencisi olan Patrick Tobler'ın,  Cardano'da kendi NFT'lerini oluşturmak için süper kolay bir araç başlatmasıyla başladı.

Geçen ay Cryptonomist ile yaptığı röportajda Tobler, NFT odaklı girişiminin neden “NFT MAKER”dan, NMKR olarak yeniden markalaşmaya karar verdiğini açıkladı:

NMKR (N Maker olarak telaffuz edilir), NMKR ürünleriyle yeni kitlelere ulaşmak ve merkezi olmayan ekonomide kullanıcılara daha iyi deneyimler sunmak için NFT-MAKER'ın stratejik bir yeniden markasıdır. Web3'e geçiş, yalnızca NFT'lerde uzmanlaşmamızı değil, aynı zamanda müşterilerimiz için blok zincirler üzerinde çeşitli başka faydalı durumlar sağlamamızı da gerektirecek. Müşterilerimiz sadece kripto koleksiyonlarından daha fazlasını istiyorlar . Gerçek dünyadaki fayda durumlarını istiyorlar. Web3 dünyası geliyor ve müşterilerimizin projelerini gerçekleştirmelerine destek olmaya hazırız. NFT'leri çıkarmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte, son teknik yetenek gelişmeleriyle daha fazlasını yapmak ve diğerlerinin blok zinciri ürünleri veya hizmetleri oluşturma veya blok zincirini mevcut olanlara entegre etme hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Ademi merkeziyetçiliği daha da kullanışlı hale getirme görevindeyiz. Yakın gelecekte, blok zincir teknolojisi ile gerçek dünyadaki sorunları çözeceğiz. Oyun alanını ve ötesini gerçek bir katkı sağlamak için inanılmaz bir fırsat olarak görüyoruz.

Ve NMKR'nin Kurucusu ve CEO'su Tobler, firmasının ana ürünü hakkında şunları söyledi:

NMKR ürünlerinin merkezinde yer alan NMKR Studio (eski adıyla NFT-MAKER PRO), birden fazla blok zincirinde modüler geliştirme ihtiyaçları için kullanımı kolay geliştirme API'leri ve kodsuz yapı taşları sağlayacak ve çeşitli Web3 kullanım durumlarını destekleyecektir. Ayrıca NMKR Studio, ekosistem ürünlerimizin bel kemiği olacaktır. Bunun diğer kullanım durumlarını sürdürmede başarılı bir ürün olacağından eminiz çünkü NMKR Studio'nun temel API teknolojisi Cardano'da halihazırda 1 milyonun üzerinde NFT basmıştır. 

Read Entire Article