NFT’lerde Vergi Dönemi Başlıyor! Bu Ülkeden İlk Açıklama Geldi

2 years ago 167
NFT'lerde Vergi Dönemi Başlıyor! Bu Ülkeden İlk Açıklama Geldi

NFT’lerin popülaritesinin artması ve bu varlıklardan yüksek kazançlar sağlanabilmesi Singapur‘un dikkatini çekti. Singapur Maliye Bakanı Lawrence Wong, NFT işlemlerinden ve ticaretinden elde edilen gelirler için gelir vergisi kurallarının geçerli olduğunu belirtti. Singapur’un gelir vergisi uygulamasının ise, NFT’nin niteliğine ve kullanımına göre belirleneceği açıklandı.

NFT’lerde Vergi Dönemi Başlıyor

The Business Times’ın son raporuna göre, Singapur Maliye Bakanı Lawrence Wong, parlamentoya hitaben yaptığı konuşmada, geçerli gelir vergisi kurallarının, değiştirilemez token (NFT) işlemlerinden veya ticaretinden elde edilen gelir için geçerli olacağını açıkladı. Wong, Singapur’da bir sermaye vergisi rejiminin olmaması nedeniyle, NFT işlemlerinden sermaye kazancı elde eden kişilerin vergiye tabi olmayacağını açıkladı.

Haber, birçok analistin eşitsizliği azaltmaya, sosyal sözleşmeyi güçlendirmeye ve daha uzun vadeli harcamalara yardımcı olacağına inandığı son vergi değişikliklerinin ortasında geldi.

Singapur’un NFT’lerde “Teknolojiden Tarafsız Duruşu”

Bu yılın Ocak ayının başlarında, Singapur yetkilileri, vatandaşları dijital yatırım araçlarıyla ilgili kararlar konusunda, özellikle de NFT’lere ve metaverse‘e karşı uyarmıştı.

Singapur, Asya’daki bir sonraki kripto merkezi olarak lanse edilmesine rağmen, küresel düzenleyicileri dijital yatırımlar üzerinde daha fazla kontrol uygulamaya çağırdı.

Geçtiğimiz ay ise, Singapur merkez bankası NFT piyasasını düzenlemeyeceğini açıkladı. Kıdemli Bakan ve Singapur Para Otoritesinden (MAS) sorumlu Bakan Tharman Shanmugaratnam, NFT faaliyetlerini düzenlemeye ilişkin bir meclis sorusuna yanıt olarak şunları söyledi:

“MAS, insanların paralarını yatırmayı seçtikleri her şeyi veya ürünleri düzenlemiyor ve muhtemelen düzenleyemiyor. Bir ürünün veya faaliyetin MAS’ın düzenleyici görevine girip girmemesi gerektiğini değerlendirirken bir varlığın özünü dikkate alıyoruz. MAS, daha önceki birkaç örnekte olduğu gibi, dayanak varlıklarının doğası gereği NFT’leri şu anda düzenlememektedir. Bu aynı zamanda diğer önde gelen yargı mercilerinin çoğu tarafından alınan tutumdur.”

Shanmugaratnam, tüketicilerden son derece dikkatli olmalarını isterken, MAS’ın “teknolojiden bağımsız bir duruş” seçtiğini ve düzenleyici otorite tarafından düzenlenip düzenlenmeyeceğini belirlemek için tokenin temel özelliklerine “incelediğini” açıkladı.

Bir NFT, Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Yasası (SFA) kapsamında bir sermaye piyasası ürünü özelliklerine sahipse, MAS’ın düzenleyici gereksinimlerine tabi olacaktır.

Bu arada, MAS Genel Müdürü Ravi Menon, daha önce şehir devletinin dijitalleştirilmiş gelecekte hayati bir oyuncu olabileceği için Bitcoin ve kripto para birimlerini yasaklama planları olmadığını açıklamıştı.

Read Entire Article