NFT Pazarı Hakkında Yapılan Bu Araştırma Geleceği Anlatıyor Olabilir!

2 years ago 103

Bir web sitesi tarafından yürütülen son araştırmaya göre, Amerikan internet kullanıcılarının yaklaşık %3'ü şu anda bir NFT’ye sahip. Site, NFT tüketimini karşılaştırmak için 20 ülkeden 28.000'den fazla kişiyle çevrimiçi bir anket gerçekleştirdi ve ABD'nin bu süreçte üçüncü sırada olduğunu keşfetti.

NFT’ler emtia benzeri bir teknolojiye dayandığından, kullanıcıları kullanımlarından finansal olarak kâr elde edebilirler. Blok zinciri sayesinde NFT'leri merkezi bir otorite olmadan doğrulamak ve sahipliklerini ve orijinalliklerini doğrulamak için dijital bir imza kullanmaları da mümkün.

Bununla birlikte, NFT'leri çevreleyen dedikoduların önemli bir kısmı, onlardan kar etme fırsatından kaynaklanmaktadır. Bir sanat koleksiyoncusu olan Pablo Rodriguez Fraile, bir sanatçıdan 10 saniyelik bir video klibi 67.000 dolara satın almadan önce 6.6 milyon dolara bir satış gerçekleştirmişti.

Her Şey Para İle İlgili

DEXterlab tarafından 10 Haziran'da yayınlanan ve yürütülen yeni bir ankete katılan 1.318 katılımcının yaklaşık yüzde 64,3'ü NFT edinmelerinin başlıca nedeninin "para kazanmak" olduğunu belirtti.

Ankete göre insanların bu şeyleri elde etmesinin ikinci en popüler nedeni “bir topluluğa katılmak”. Bu, ankete katılanların %14,7'sinin belirli NFT'lere sahip olmalarının en önemli nedenidir.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 12,4'ü dijital sanat koleksiyoncularıyken, yüzde 8,6'sı oyunlara ve araçlara erişmek için satın alıyor, genellikle sanatçıların çalışmalarına, ödüllerine ve diğer avantajlara erişim sağlayan üyelik ayrıcalıkları şeklinde.

Gerçekten de para kazanmak, insanların NFT satın almasının en büyük nedenlerinden biri olarak görülüyor.

26 Nisan'da Phemex'te yayınlanan bir makalede Jeffrey Craig, bireylerin NFT satın almasının dört nedenini sıraladı: Benzersiz ayrıcalıklara erişmek, kâr etmek, değeri korumak ve dijital mülkiyet ve hakları güvence altına almak.

NFT: Bazıları Para Kazanıyor, Diğerleri Başaramıyor

Bireylerin NFT satın almalarının birincil nedeninin para kazanmak olmasına rağmen, DEXterlab tarafından ankete katılan NFT sahiplerinin %58,3'ü NFT'lerinin şu ana kadar özellikle kârlı olmadığını bildirdi.

Bununla birlikte, ankete katılanların yaklaşık %41.7'si daha önce edindikleri NFT'ler üzerinden kar elde edebildiklerini belirtti.

Bu arada, erkeklerin yüzde 4,6'sı ve kadınların yüzde 1,2'si en az bir NFT'ye sahip olmak üzere, Amerikalı erkeklerin kadınlardan daha fazla NFT edinme olasılığı daha yüksek olarak açıklandı.

Site  verileri, iş NFT’ler söz konusu olduğunda Amerika'daki cinsiyet eşitsizliğinin küresel cinsiyet farkından 3,3 puan daha fazla olduğunu gösterdiğini de araştırmasına ekledi.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir

Read Entire Article