NFT Piyasası Düşmeye Devam Ediyor; Maymun Koleksiyonları Yine Zirvede!

1 year ago 74

NFT veri toplama sitesi CryptoSlam'e göre, NFT satışları Eylül ayında üst üste beşinci ayda 500 milyon ABD dolarının biraz altına düşerek Temmuz 2021'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.  NFT koleksiyonlarının büyük çoğunluğuna ev sahipliği yapan blok zinciri Ethereum fiyatlarında devam eden bir düşüşün etkisiyle, Eylül ayının aylık satış hacmi, Ocak 2022'de kaydedilen 4,7 milyar ABD doları rekor satışından bu yana yaklaşık %90'lık bir düşüş göstermeye devam ediyor. Benzersiz alıcıların sayısı bir önceki aya göre biraz artarken, rakam yine de yarım milyonu geçemedi ve ay içinde 480.000 civarında rekor kırdı. Ocak ayında yaşanan zirveden sonra %55'lik bir düşüş ile yoluna devam ediyor.

CryptoSlam'in NFT ilişkileri stratejisti Yehudah Petscher, Forkast ile yaptığı bir röportajda NFT pazarı hakkında “Düştü ve muazzam bir düşüş yaşadı ve bunun yakın zamanda değişeceğini sanmıyorum." dedi.

Oyun, sosyal medya ve finansal hizmetlerin, kullanıcıların cüzdanları tarafından kontrol edilen merkezi olmayan uygulamalar aracılığıyla  yürütüldüğü, yeniden tasarlanan Web3 internetinin önemli bir bileşeni olarak kabul edilen, geciken bir NFT pazarı, bu gelişen alanın benimsenmesini engelleyebilir.

Petscher, "NFT'ler, tüm bu web3 deneyimine gelenlerin giriş anahtarıdır. Bence NFT'ler bunun için çok önemli. NFT'ler kayda değer şeyler haline gelene kadar blok zincirinin gerçekten kitlesel olarak benimseneceğini düşünmüyorum. Bunun kaçınılmaz olarak gerçekleşeceğini düşünüyorum, ancak NFT'ler bunu hızlandırıyor.” dedi.

Eylül, Ethereum ağı için de önemli bir aydı. Çünkü uzun zamandır beklenen “birleştirme” olayı, ağın temel altyapısını büyük ölçüde değiştirdi ve bu durum NFT piyasasına da yansıdı.

Her zamanki gibi, ayın en çok satan beş koleksiyonunda Bored Ape Yacht Club (BAYC), Mutant Ape Yacht Club (MAYC), CryptoPunks ve fantezi futbol dizisi Sorare'nin ağır sıkletleri yer aldı. Bununla birlikte, yalnızca Eylül ayında piyasaya sürülen üretken bir sanat projesi olan QQL Mint Pass, ay için 25 milyon ABD dolarının üzerinde satış hacmiyle ikinci sırada yer aldı. BAYC, 32 milyon ABD doları satışla en yüksek hasılat yapan koleksiyon oldu.
Read Entire Article