NFT Piyasasında Solana Ağı İçin Tüm Merak Edilenler Cevap Buldu!

2 years ago 102

Solana NFT'leri, Ethereum blok zincirindeki koleksiyonların büyüklüğüne henüz ulaşmamış olsalar bile, sürekli olarak alanını büyütüyor. Artan bu popülerliği göz önünde bulundurarak, en popüler iki Solana NFT pazarının – Magic Eden ve OpenSea – artılarına ve eksilerine bir göz atmaya karar verdik.

Solana NFT'leri Merkez Sahnede

NFT alanı Ethereum üzerinde gelişirken, diğer blok zincirleri rekabetçi bir ticaret ortamı ve çok daha düşük gaz ücretleri ile cazibesini artırıyor. NFT meraklıları zincirdeki yeni projelere koşarken Solana bu yarışta parlıyor.

Solana NFT'lerin son zamanlardaki en etkileyici başarılarından biri OkayBears koleksiyonuydu. NFT alanını fırtına gibi ele geçirdi ve Bored Ape Yacht Club, Axie Infinity ve CryptoPunks gibi tüm zincirlerdeki büyük isimleri geride bıraktı.

Bu tür projeler için yıldızların yükselişini göz önünde bulundurarak, Solana NFT'leri hız kazanıyor. Daha fazla kullanıcı, bir sonraki favori koleksiyonlarını bulmak için yüksek verim ve düşük gaz ücretleri blok zincirine yöneliyor. Bu, yalnızca Solana NFT'leri için en iyi pazarların hangileri olduğu sorusunu akla getiriyor. Ve cevap basit – Magic Eden ve OpenSea.

Magic Eden vs. OpenSea

Başlarken, Magic Eden ve OpenSea'yi kullanmaya başlamak oldukça basittir. Mevcut NFT portföyünüzü görüntüleyebilmek için platformlar için cüzdanınızı bağlamanız gerekir. Yeni NFT'ler satın almak istiyorsanız, o cüzdana gidecekler ve mevcut varlıklarınızın bir kısmını satmak istiyorsanız, bağlı cüzdanda saklanmaları gerekiyor.

Magic Eden, Phantom, Solflare, Solet ve Exodus dahil olmak üzere on üç cüzdan sağlayıcısını destekliyor. Öte yandan OpenSea, Metamask, Wallet Connect, Phantom ve Glow gibi daha geleneksel seçeneklere bağlı kalıyor.

Her iki platformun da basit bir kullanıcı arayüzü var ve portföyünüzü birkaç saniye içinde ve sadece birkaç tıklamayla bağlamanıza olanak tanır. Ancak, nihai Solana cüzdan çeşidini arıyorsanız, Magic Eden mevcut seçenekler açısından OpenSea'den daha iyi performans gösteriyor.

Solana NFT'leri Satın Alma

Cüzdanınızı ikincil bir pazara bağladıktan sonra, genellikle iki yolunuz var. - Solana NFT'leri satın almak veya listelemek ve satmak.

Nasıl Satın Alınır?

Magic Eden oldukça kolay bir satın alma yapısına sahip. Ancak, kullanıcıların cüzdanlarında yeterli para olması gerekir. OpenSea, Moonpay aracılığıyla kart ödemelerini desteklerken, Magic Eden tamamen web3'tür ve yalnızca müşterilerin zaten cüzdanlarında bulunan kripto ile ödeme yapmasına izin verir.

Özellikle Magic Eden'de işlem ücreti %2, OpenSea'de ise aynı ücret %2,5 olarak belirlenmiş durumda. Her iki pazar yeri de Solana blok zincirindeki işlemleri kolaylaştırdığından, bir satın almayla ilişkili gaz ücreti, yaklaşık 0,00001 SOL veya 0,01 ABD Dolarından daha düşük olduğu görülmekte.

Solana NFT'lerini Listeleme ve Satma

Solana NFT'lerinizi Magic Eden ve OpenSea'de listelemek ve satmak konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Cüzdanınızı tercih ettiğiniz platforma bağladıktan sonra, hangi koleksiyon parçalarını satılık olarak listelemek istediğinize karar verebilirsiniz.

Magic Eden, NFT'lerinizi piyasada listelemek veya listeden çıkarmak için herhangi bir ek ücret talep etmez. Tabii ki, ürün satıldığında %2'lik işlem ücreti kalır ve Magic Eden'e platform üzerinden NFT'leri listelerken ve satarken borçlu olduğunuz neredeyse tek şey budur. Daha da önemlisi, içerik oluşturucu ücretleri veya telif ücretleri, sahiplerini her değiştirdiklerinde NFT'lerinizin satış fiyatından düşülecektir.

OpenSea hemen hemen aynı şekilde çalışır. OpenSea'deki Ethereum NFT satışları, doğrulamalar ve daha yüksek gaz ücretleri gerektirirken, Solana beta sürümü bu maliyetleri minimuma indirir. Yaptığınız her satış için %2,5'lik platform işlem ücreti ödersiniz. Ayrıca, içerik oluşturucu telif ücretleri de nihai satış fiyatından düşülür.

Her iki platform da sanatçıların ve içerik oluşturucuların kendi telif ücreti yüzdelerini belirlemelerine olanak tanır.

Açık Artırmalar

Bu, hem Magic Eden hem de OpenSea tarafından sunulan ayrı bir satış yöntemi olarak dikkat çekiyor. Açık artırma işlevi, satıcıların NFT'lerine sabit bir fiyat koymalarına değil, teklif sahiplerini parça için ne ödemeye istekli olduklarını söylemeye davet etmelerine olanak tanır.

Her iki pazar yerinde de açık artırma yapıları var ve satıcıların NFT'leri için canlı teklif verme yarışmaları oluşturmasına olanak tanıyor. Önemli olarak, bir müzayedede teklif veriyorsanız, açık artırma tamamlanana kadar bir emanet cüzdanında bir kenara bırakıldığından, cüzdanınızda ödemeye hazır olduğunuz SOL tokenlerinin miktarına sahip olmanız gerekir. Daha yüksek teklifte bulunan başka birisi ise SOL'unuz cüzdanınıza iade edilir.

Verimlilik Ne Durumda

DappRadar verilerine göre Magic Eden ve OpenSea, Solana NFT'leri için önde gelen ikincil pazar yerleri. Magic Eden, son otuz günde kaydedilen yaklaşık 300.000 benzersiz aktif cüzdanla ilk sırada yer alıyor.

OpenSea, geçtiğimiz ay kaydedilen 80.000'den fazla benzersiz aktif cüzdan ile ikinci sırayı yakından takip ediyor. Ancak, OpenSea'nin Solana entegrasyonunun hala beta aşamasında olduğunu unutmamak gerekir.

Read Entire Article