Nihayet Beklenen Gün Geldi: O XRP Cüzdanı Artık Yok!

2 years ago 82

Eski Ripple Labs kurucusu Jed McCaleb sonunda XRP satışlarında sona yaklaşmış görünüyor. McCaleb’ın cüzdanı olan tacostand’de sadece 46,7 adet XRP kaldı. Bu durum XRP üzerindeki bir satış baskısının ortadan kalkmış olması sebebiyle önemli olarak nitelendiriliyor.

McCaleb’ın XRP’leri Tükendi

Blockchain gezgini XRP Scan'e göre eski Ripple kurucusu, Pazar günü 394.742,18 dolar değerinde 1.1 milyon XRP'lik satış gerçekleştirdi. Bundan saatler sonra ise hesap silindi. Yani artık tacostand XRP ledger’da olmayacak. Ayrıca bu işlem, McCaleb’ın 2014 yılında rakip ödeme protokolü Stellar'ı kurmak için Ripple Labs'tan ayrıldıktan sonra başlatılan 9 milyar XRP satışının sonunu işaret ediyor.

Bunlara ek olarak McCaleb’ın son 8 yılda satışını yaptığı XRP miktarı toplam XRP arzının yüzde 18,6’sını temsil ediyor ve bu satış durumunun sonlanmış olmasının kripto topluluğu tarafından da memnuniyetle karşılandığı görülüyor.

XRP ekosisteminin önemli bir Twitter hesabı olan Rob XRP, konuyla ilgili yaptığı paylaşımında, “Hepimizin beklediği an sonunda geldi. Jed McCaleb nihayet tacostand cüzdanını boşalttı. XRP düşüşü sona erdi.” ifadelerini kullandı.

McCaleb ve XRP Söylentileri

Ancak Cuma günü, The Crypto Town Crier tarafından paylaşılan ve resmi olmadığı düşünülen bir makale, McCaleb'in son beş milyon XRP'sini her ihtimale karşı elinde tutmaya karar verdiğini dile getirdi. Makaleye göre 2014 yılında Ripple'dan ayrıldığından beri milyarlarca XRP satan McCaleb, elindeki son XRP’leri satamayacağına inandığını dile getirdi. Yine de bu haberin henüz söylenti olduğunu belirtmekte fayda var.

Bunlara ek olarak son piyasa yükselişinden payına düşeni alan XRP, 0,36 dolara kadar yükseldi. Ancak McCaleb’ın cüzdanının silinmiş olması fiyatta henüz beklendiği gibi bir etki yaratmamış gibi görünüyor.

Analistlere göre XRP’nin istenen fiyat seviyelerine ulaşabilmesi için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile arasındaki dava sürecinin de sonlanması gerekiyor.

Read Entire Article