NST Token ve Sağladığı Utility!

2 years ago 97

Eğer NFT kavramı ile bir şekilde tanışıp sektörün içine dahil olduysanız, hemen hemen her gün yeni bir koleksiyonun çıktığını görmüşsünüzdür ama bu çıkan koleksiyonların hepsi faydalı ve topluluğuna yarar sağlayan koleksiyonlardan değil malesef. Örnek vermek gerekirse, mfers koleksiyonunu muhakkak duymuşsunuzdur. Çizme yeteneği kuvvetli olan Sartoshi tarafından, internet ortamında meme diye tabir ettiğimiz, eğlenme amaçlı çıkarılmış bir NFT koleksiyonu… Koleksiyonu açıp baktığınızda herhangi bir amaç göremezsiniz ama koleksiyonerler tarafından öyle çok sevilmiştir ki, kötü bir şöhreti olmasına rağmen, fiyatı ciddi oranda yükseliş göstermiştir…

Tabi ki amacım bu koleksiyonu kötülemek değil sadece proje olarak topluluğuna herhangi bir yarar sağlayıcı planı olmadığını vurgulamak istiyorum. Bunun dışında Türkiye’nin önde gelen NFT projelerinden bir tanesi olan Ninja Squad NFT projesinin ileriye dönük hem kendisine hem de topluluğuna yarar sağlayıcı planlarının olduğunu biliyoruz. Bu utilitylerden en önemlisi, NST

Neden NST’den bahsetmek istiyorum. Çünkü NST, NFT’ler ile bağlantısı olan ve topluluğuna yarar sağlayan bir token. Yani NFT kavramı ile içli dışlı olan bir token aslında.

Peki Nedir Bu NST?

Aslında Ninja Squad NFT koleksiyonundan elinde minimum bir tane NFT karakteri tutanlara gündelik olarak verilen bir token (yakın zamanda gelen stake özelliği ile birlikte Ninjanızı 14 gün stake'e bırakarak 14.gün sonunda 14 tane NST alıyorsunuz) ama daha detaylı olarak bakacak olursak. Ninja Squad NFT projesinin geliştirmiş olduğu, NFT veya kripto paralar ile ilgili analiz ve ticaret araçlarına, eğitim içeriğine, marka işbirliği indirimlerine, yakın zamanda gelecek olan kendilerine ait koleksiyonlar ile ilgili eşyaların satılacağı mağazadaki ürünleri satın almada, çıkacak olan play2earn oyununa ve oyun içi satın alımlara erişimin kilidini açacak olan bir utility token.

Bu token 1 Ocak 2022 tarihinde Sushiswap üzerinden listeleniyor ve dolar bazında denk geldiği fiyat 0.5 cent. 6 Mart tarihinde bir güncelleme geliyor ve NST’nin değeri 2 dolar’a falan çıkıyo. Düşünsenize! Doları o zaman 13–14 Türk lirasından hesaplarsak, yaklaşık olarak 1 NST, 30 TL falan yapıyor.

Yani buradaki değer yükselişini sağlayan şeyler, biraz önce de bahsettiğim gibi proje ekibinin topluluğuna yarar sağlamak ve ticaret becerilerini geliştirmek için Ninja Traders Hub isminde çıkarmış olduğu yardımcı programlar ve onun peşine gelen elimizdeki 100 NST + gas ücretiyle mintleyebildiğimiz yeni Ninja Mfers koleksiyonu…

Tabi dışarıdan böyle yararlı şeyleri görenler Ninja Squad NFT projesinin içine dahil olmak istiyorlar. Ninja alanlar çoktan almış durumda ama alamayanlar ise, NST satın alıyorlar. Neden? Çünkü ekip yeni çalışmalar ve girişimler sağladıkça NST’lerin değeri de artıyor. Şu an genel olarak piyasa durumu kötü olduğu için bir şey diyemiyorum tabi. :) Ekip, topluluğuna dahil olmuş ve dahil olmak isteyenler için eğer ki Ninja Squad NFT koleksiyonundan bir NFT’in varsa, NFT’nin özelliklerine göre ve elinde tuttuğun süre boyunca 2022 yılının son gününe kadar cüzdanlarına 1 NST gönderimi sağlıyor ve bunları da NFT’nin özelliklerine göre çeşitlendiriyor.

  • Deep Alpha özelliğine sahip ninjalar günlük 3 $NST
  • Spectator özelliği olan ninjalar günlük 2 $NST
  • WAGMI’ye sahip ninjalar günlük 2 $NST
  • Geriye kalan diğer tüm ninjalar ise günlük 1 $NST

cüzdanlarımızda birikmiş oluyor ve bu biriken NST’leri projenin sunmuş olduğu ekstra özellikler üzerinde kullanabilirken, dolara çevirisini sağlayıp cüzdanlarımıza çekimini sağlayabiliyoruz. Tabi proje ekibi her ne kadar bunun bir yatırım aracı olarak görülmesini istemese de, biraz önce bahsettiğim1 NST 30 TL’ye denk geliyor kavramını biraz daha derinden düşünmemize olanak sağlıyor :)

Sonuç olarak şunu demek istiyorum. NFT sektörü ilerlemeye devam ettikçe, bir çok yeni proje de çıkmaya devam edecektir. Önemli olan her projeye dahil olmak değil de ayakta kalabilecek ve gerçekten topluluğu için bir şeyler yapmaya hazır olan projelere dahil olabilmeyi hedeflemektir. Çünkü amacı olmayan projeler sektör oturdukça ayakta kalamayacaktır!

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Read Entire Article