Nureddin Nebati Gelişmeleri Açıkladı! Türkiye’de Kripto Para Düzenlemelerinde Son Durum Ne?

2 years ago 109
Nureddin Nebati Gelişmeleri Açıkladı! Türkiye'de Kripto Para Düzenlemelerinde Son Durum Ne?

Tüm dünyada kripto para düzenlemeleri ile ilgili çalışmalar devam ederken Türkiye’de son durum ne? Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye’deki kripto para düzenlemelerindeki son gelişmeleri açıkladı.

İşte Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kripto para düzenlemelerine yönelik yaptığı açıklamalar;

Son Teknik Çalışmalar Tamamlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Arkeoloji Müsesi’nde Anadolu Yayıncılar Derneğince düzenlenen “Anadolu Soruyor” programında ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Nureddin Nebati, program sırasında yaptığı açıklamalarda kripto para düzenlemelerine de değindi. Nebati, Türkiye’deki kripto para düzenlemelerindeki son gelişmeleri açıkladı.

Nureddin Nebati, kripto para düzenlemeleri ile ilgili bir soru gelmesi üzerine, kripto para düzenlemesiyle ilgili teknik son çalışmaların yapıldığını ve ilgili kurumların konuya ilişkin görüşlerini de topladıklarını ifade ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuya yönelik yaptığı açıklamalarına şu şekilde devam etti;

Bundan sonrası Meclisin kendi takvimi içerisinde gündeme gelip, yasalaşacak. Dünyada zaten kripto parayla ilgili henüz oturmuş bir mevzuat düzeni yok. Bu mevzuatla Türkiye’de kripto paranın önünü açıcı, fakat zarar verici yönlerini bertaraf eden, genel kapsamlı, daha çok ikincil düzenlemelerle işin yürütülebileceği bir adım attık.

Kripto Paralara Karşı Ayrı Bir Savaşımız Var

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kripto para düzenlemelerinde son teknik çalışmaların tamamlandığını bildirirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ekim 2021’de kripto para birimleri hakkında bir takım açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, konuya yönelik yaptığı açıklamalarda kripto para birimlerine karşı ayrı bir savaşımız ve mücadelemiz olduğunu belirtmişti.

İşte Recep Tayyip Erdoğan‘ın yaptığı o açıklama;

Kripto para birimlerini kabul etmek gibi bir niyetimiz kesinlikle yok. Aksine onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var

Read Entire Article