O Altcoin’de Elon Musk Depremi! Adeta Ne Verdiyse Geri Aldı!

1 year ago 175

Twitter'ın mavi kuşlu logosunun yerini Dogecoin'in simgesinin almasının ardından köpek temalı altcoin'in fiyatı yüzde 10'un üzerinde düşerek 0,085 dolara kadar geriledi. Bu düşüş DOGE için partinin sonuna gelindiğine dönük yorumların yapılmasına neden oldu.

Verdiği Sözü Tuttu

Twitter'ın sahibi ünlü milyarder Elon Musk, 3 Nisan Pazartesi günü Twitter'ın mavi kuşlu logosunu köpek temalı altcoin Dogecoin'in simgesi ile değiştirtti. Bu değişiklik Dogecoin topluluğunda DOGE fiyatının 0,10 doları aşmasını sağlayacak şekilde büyük bir coşkuya neden oldu.

Bilindiği gibi Musk, Dogecoin'in en ateşli bir destekçilerinden birisi olsa da onun açıklamasına göre Twitter'ın logosunun Dogecoin simgesi ile değiştirilmesi köpek temalı altcoin'i desteklemekten ziyade geçmişte verdiği bir sözü tutmak gibi basit bir nedene dayanıyor.

Twitter'ın logosunun eski haline geri dönmesiyle DOGE'daki yükseliş yerini düşüşe bıraktı. Değişiklik öncesi 0,076 dolar seviyelerinde işlem gören köpek temalı altcoin 0,085 dolara düşerek kazanımlarının önemli bir kısımı geri vermiş oldu.

Elon Musk'a Yakın Balinalar Dogecoin Boşaltıyor!

Tek bir günde yüzde 30'un üzerinde yükselen DOGE'un sosyal hacimleri de önemli ölçüde yükseldi. Ünlü kripto para analisti Ali Martinez, iki gün önce böyle bir düşüş senaryosu için yatırımcıları uyarmıştı.

On-chain (zincir üstü) veri sağlayıcısı Santiment, bu hafta başında yaşanan DOGE fiyat rallisinin ardındaki bazı ilginç bilgileri paylaştı. Santiment, Elon Musk'a yakın Dogecoin balinalarının DOGE'daki fiyat rallisinden nasıl para kazandığını açıklayarak şunları belirtti:

Musk, Twitter'da bir şey yaptığında bunun genellikle güldürmek, dikkat çekmek ya da para kazanmak amacıyla yapıldığını artık çoğu kişi biliyor. Belki de bu durumda her üçü de başarıldı.

Santiment, en iyi oyuncuların Dogecoin'de yüksek oranlarda kar ederken varlıktan nasıl çıktıklarını gösteren çok sayıda sinyal olduğuna dikkat çekti. Kripto veri platformu aktif adres sayısı ve sirkülasyon, ticaret hacmi ve işlem hacmi ve balina işlemleri metriklerinin aynı anda yükseldiğini söyledi. Platform yayımladığı raporda şunları belirtti:

Bu üç metrik, varlığın piyasaların geri kalanından bağımsız olarak ayrışmış bir yükselişe geçtiği bir dönemde birlikte yükseldiğinde, burada neredeyse her zaman yerel bir tepenin oluştuğuna dair oldukça sağlam bir bahis olur ve kar almak akıllıca bir karardır.

Read Entire Article