O Korku Geri Döndü: Bitcoin ve Altcoin’ler Yönünü Aşağı Çevirdi!

2 years ago 95

Kripto para fiyatları son 24 saatte düştüğü için kripto para piyasaları tekrar kırmızıya bürünmüş durumda. Pek çok uzman ABD'de enflasyonun zirve yapıp yapmadığından şüphe etmeye başladığı için durağanlaşan fiyatlar kripto paralarda yeni bir düşüş trendinin başlangıcının işaretini veriyor olabilir. 24 bin 500 dolara kadar yükselen Bitcoin fiyatı yeniden 23 bin doların altına düştü ve yazım sırasında ise 22 bin 800 dolardan işlem görüyor. Hafta başında bin 764 dolardan işlem gören Ethereum, bin 570 dolara kadar düştü. O zamandan beri fiyatı biraz yükseldi ve yazım sırasında bin 622 dolardan işlem görüyor. Ethereum Classic ve Cronos gibi altcoin'lerde önemli kayıplar verdi.

Enflasyon Korkuları Artıyor

Trivariate'in CEO'su ve kurucusu Adam Parker, CNBC'ye konuştu ve ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarının yüksek kalmaya devam edeceğine inandığını açıkladı. TÜFE, Fed'in enflasyonu ölçmek için kullandığı önemli bir göstergedir. Bununla birlikte, birçok piyasa uzmanı bunun uzun süre gevşemeyecek gecikmeli bir gösterge olduğuna inanıyor.

Parker'a göre, Fed'den güvercinleştiğine işaret eden herhangi bir adım henüz gelmiş değil. Bir kripto para ve borsa rallisi, büyük bir durgunluk olmadan mümkün olmayacak olan yüzde 2'nin altında TÜFE'yi şart koşuyor.

Morgan Stanley'den Chris Toomey de enflasyonun henüz zirve yapmadığı görüşünde. Toomey, ayrıca endişe nedeni olarak küresel GSYİH'nın durumuna dikkat çekti. Ona göre, mevcut durum enflasyonun artık geçici olmaktan ziyade kalıcı olduğunu gösteriyor.

Kripto Paralar Üzerindeki Etkisi

Enflasyondaki yükseliş kripto para fiyatları üzerinde acımasız bir etkiye sahip olabilir. Fed, şu anda enflasyonu niceliksel sıkılaştırma ve faiz artırımlarıyla frenliyor. Fed, Haziran ayında faizleri 75 baz puan artırdı ve bu da kripto para piyasalarının kan gölüne dönmesine neden oldu.

Bununla birlikte, Temmuz TÜFE rakamları hızla yükselen enflasyona işaret etse de kripto para piyasalarında güçlü bir düşüşe neden olmadı. Bazı piyasa uzmanlarına göre, piyasalar zaten başka bir kötü TÜFE verisi ve ardından faiz artışı ile fiyatlandı. Beklenti, TÜFE rakamlarının Ağustos ayından itibaren iyileşmesi ve Fed'in yönünü tersine çevirmesi yönünde.

Bir başka kötü TÜFE verisi ve Fed'den gelen olağandışı büyük artış, kripto para piyasalarının daha güçlü ayı piyasasına dönmesine neden olabilir.

Read Entire Article