O Ülkeden Kredi Kartı ile Kripto Para Alımına Yasak: 3 Ay Süre Tanındı

2 years ago 93

Yerel basında çıkan haberlere göre, Tayvan Mali Denetleme Komisyonu (FSC), kripto para alımlarında kredi kartlarının kullanımının önüne geçmek için harekete geçti. FSC, kripto para alımlarında kredi kartının kullanımının önüne geçmek için kredi kartı kuruluşlarına bildirimde bulundu.

"Şirketler için Desteği Kesin"

FSC, bugün Forkast News'e yaptığı açıklamada, Temmuz ayı başlarında yerel bankacılık birliğine bildirimde bulunulduğu ve kredi kartı kuruluşlarından kripto para şirketleri için sundukları desteği kesmelerinin talep edildiği belirtildi.

Talepte, düzenleyicinin kripto paralarla ilişkili riskler konusunda uyardığı ve kredi kartı kuruluşlarına yeni kurallara uymaları için üç ay süre tanındığı belirtildi. FSC, ayrıca kredi kartlarının çevrimiçi kumar, hisse senetleri, vadeli işlemler, opsiyonlar ve diğer işlemlerde de kullanılamayacağını kaydetti.

Tayvan ve Kripto Paralar

Kripto para piyasalarının bu yıl büyük bir darbe alması ve birkaç şirketin iflas etmesiyle milyarlarca dolarlık zarar yaşandı. Tüm bu gelişmelerle son aylarda dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kurumun kripto para düzenlemelerine hız verdiği görüldü. FSC'nin de kripto paralarda kredi kartının kullanımını yasaklaması bununla ilişkilendirilebilir.

Çin'in 2021'de kripto paralar üzerindeki baskısından sonra Tayvan'da büyük bir kripto para hareketliliği yaşanmış ve ülkenin bölgenin yeni kripto para merkezi olarak öne çıkması planlanmıştı. Ancak, yerel kripto para endüstrisi o zamandan beri sessizliğini koruyor.

Read Entire Article