OGN Coin Nedir? OGN Coin Alınır Mı, Neden Yükseliyor?

2 years ago 94

Kripto para piyasaları yaklaşık 2 ayın ardında bu hafta rahat bir nefes aldı ve Bitcoin 32.000 doları yeniden aştı. OGN ise güne %50’yi aşan kazançla devam ediyor. Peki fiyattaki bu radikal yükselişi tetikleyen şey neydi? OGN tam olarak ne işe yarıyor, uzun vadede yatırımcısına kazandırabilir mi?

OGN Coin Neden Yükseliyor?

Bugün oldukça önemli açıklamalar yapan OGN geleceğe dair hedeflerini duyurdu. Fiyatı yazı hazırlandığı sırada %56 artışla 0,34 dolar seviyesinde bulunuyor. Aslında birden fazla tarih açıklandı. OGN yatırımcılarını heyecanlandıran gelişmeler ise şöyle;

  • Bugün, Lansman öncesi likidite madenciliği kampanyası başlıyor.
  • 28 Haziran tarihinde OGV'yi destekleyen borsaların nihai listesi yayınlanacak.
  • 5-12 Temmuz tarihinde OGN snapshot alınacak.
  • 12 Temmuz da ise OGV airdrop’u gerçekleşecek.
  • 10 Ekim, airdrop hakkedişi olan yatırımcılar için son talep tarihi olacak.

OGV, OGN sahiplerine, lansman öncesi likidite sağlayıcılarına ve OUSD kullanıcılarına dağıtılacaktır. Yeni bir lansman öncesi likidite madenciliği kampanyasına 50 milyon OGV tahsis edilecek. OUSD likidite sağlayıcıları, bugünden itibaren OUSD çiftlerine likidite sağlamak için kredi alacaklar. Bağlam için, dolaşımdaki OUSD arzını yaklaşık 300 milyon dolara çıkaran önceki likidite madenciliği kampanyasına kıyasla 5 katı daha fazla token tahsis edilecek.

OGN Coin Alınır Mı?

Fiyatı yukarı çeken en büyük gelişme airdrop müjdesi oldu. Anlık görüntü (snapshot) 5-12 Temmuz arasında rastgele bir zamanda alınacak. Yani bu tarihten önce talebin devam etmesi olası görünüyor. OGN Coin önemli ölçüde düşüş yaşadığı için airdrop kazanmak isteyen yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi ve %50’yi aşan bir ralli yaşandı. Temmuz ayına kadar büyük bir kripto çöküşü yaşamazsa mevcut OGN yatırımcılarının ellerindeki tokenleri airdrop almadan satması için pek bir sebep görünmüyor. Doğal olarak bu durum satış baskısını azaltarak fiyatı yukarı çekebilir. Elbette burası kripto para piyasaları ve kesin konuşmak çok büyük bir hata olur. Bu sebepten detaylı araştırmanızı yaparak bu sorunun cevabını kendi risk profilinize göre sizin bulmanız gerekiyor.

OGN'yi herhangi bir merkezi borsada (Binance vs) tutuyorsanız herhangi bir şey yapmanız gerekmiyor. Belirtilen tarihler arasında bu tokenlerin cüzdanınızda olması yeterli. Merkezi borsalarla airdrop desteği konusunda görüşmeler devam ediyor. Borsa dışı cüzdanlarda tutulan OGN’ler için resmi açıklama yapılacak ve talep linki paylaşılacak.

Lansman sırasında, toplam arzın %70,62'si 4 yıla kadar kilitlenecektir. OGN yatırımcıları OGV isimli yönetişim tokeni sayesinde projedeki kararlarda söz hakkı sahibi olacak.

Peki OGN Coin Nedir? Origin Protocol platformunda kullanılan yerel kripto paranın ismi OGN Coindir. Komisyon, ödeme ve ödüllerde kullanılır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article