Öğrenmek ve Kazanç Artık Daha Kolay: Finans Şirketinden Decentraland’da Metaverse Projesi

2 years ago 113

Bir çok uluslu finans şirketi olmasıyla bilinen Fidelty, Decentraland’da Fidelity Stack isimli oyunlaştırılmış finans eğitimi deneyimini sunuyor. Böylece Fidelity, eğitim ile birleşen metaverse deneyimlerinde ilk olmaya devam ediyor.

Fidelity Stack Metaverse

Kullanıma sunulan bu metaverse deneyiminde, Fidelty Metaverse ETF (FMET)’lerin de sunumu gerçekleştiriliyor. Firma, özellikle yeni nesilleri hedef alarak yenilikçi yolları böyle kovalıyor ve blockchainin de yardımıyla para ile ilişkinin değişimini gözler önüne seriyor.

Decentraland’da inşa edilen Fidelty Stack, kullanıcıların teleport yoluyla ulaşabildiği lobileri dans pistini ve çatı katı gökyüzü bahçesi ile temalandırılmış alanları içererek çok seviyeli bir tasarıma sahip. Kullanıcılar, platformda yürüdükleri veya teleportla gittikleri bu alanlarda küreler toplayarak ETF yatırımının temellerini öğrenmeye çalışıyor. Bu öğrenme, oyun ile destekleniyor ve dolayısıyla kullanıcıların yeni binalara geçmesi için aşamaları tamamlamaları gerekiyor.

ETF ve Genç Nesil

Bunların yanı sıra platform, ETF’lerin de dahil olduğu farklı yatırım ürün türleri hakkında bir ön bilgi de sağlıyor. Öte yandan firma kendi ETF’sini de piyasa sürüyor ve bunu metaverse projesi ile ilişkilendiriyor. Firmanın ETF’si FMET, Fidelity’nin tescilli endekslerini kullanan kendi kendini endeksleyen bir ETF olarak tanımlanıyor.

Ayrıca firma, özellikle gençlerin dikkatini bu ve benzeri konularda çekmenin zorluğuna dikkat çekiyor. Fidelity, bu deneyimi oyunlaştırarak gençlerin dikkatini çekeceğini düşünüyor. Ayrıca bu projeye ek olarak Fidelity, tiktok ve reddit gibi platformlarda projenin reklamını yaparak dinamik bir genç finans değişimi oluşturmayı hedefliyor. Fidelity, gelecek nesilin ister dijital ister gerçek dünyada finansal eğitime ihtiyaç duyduğunu ancak kaynakların çok sınırlı sayıda olduğunu belirtiyor. Özellikle oyun ile birleşen bu metaverse eğitim deneyimi, elbette ki gençlerin ilgisini çekecek ve bunun da ötesinde finansın ayrıcalıkları ve getirdikleri daha net anlaşılacaktır.

Read Entire Article