Önde Gelen NFT Ticaret Platformunun Başı Dertte! 1 Milyon Dolarlık Dava Açıldı

2 years ago 118
Önde Gelen NFT Ticaret Platformunun Başı Dertte! 1 Milyon Dolarlık Dava Açıldı

NFT‘ler günümüzde popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Ancak bu alanda bir takım sorunlar da yaşanabiliyor. Öyle ki bir Bored Ape sahibi, NFT’sini ucuza satılmasına neden bir listeleme hatası nedeniyle OpenSea‘ye dava açtı.

Bored Ape NFT Sahibi, OpenSea’ye 1 Milyon Dolarlık Dava Açtı

OpenSea’ye yapılan ve milyonlarca dolara mal olduğu bildirilen bir kimlik avı saldırısı, bir Bored Ape NFT‘nin eski sahibi tarafından OpenSea’ye 1 milyon dolarlık bir dava açılmasıyla sonuçlandı.

Farkında olmadan Bored Ape NFT’sini 0.01 ETH‘ye satan Teksaslı bir adam, platformun bilgisayar korsanlarının NFT’leri piyasa fiyatının çok altında satın almasına izin veren bir hatayı bildiğini iddia ederek OpenSea’ye dava açtı.

Teksas federal mahkemesine yapılan bir şikayette Timothy McKimmy, Bored Ape Yatch Club olarak bilinen koleksiyonun bir parçası olan Bored Ape #3475’in gerçek sahibi olduğunu iddia etti.

Timothy McKimmy, Bored Ape’ini satılık olarak listelemediğini ve NFT‘nin “çalındığını” belirtirken “alıcının” satın alma işlemini gerçekleştirdikten hemen sonra Bored Ape #3475‘i 99 ETH’ye (bugünkü fiyatlarla 250.000 $) sattığını iddia etti.

McKimmy’ye göre, Bored Ape #3475, nadirlik söz konusu olduğunda ilk yüzde 14’lük dilimde yer alıyor.

OpenSea İddialara Yanıt Vermedi

OpenSea, McKimmy’nin iddialarıyla ilgili yorum talebine hemen yanıt vermedi. Kuzeydoğudaki bir hukuk firması, bir toplu dava şikayetinde bulunmak amacıyla, hata nedeniyle NFT’lerini kaybeden diğer OpenSea müşterilerinin şikayetlerini talep etti.

McKimmy, ayrıca bu davanın amacının OpenSea‘yi güvenlik uygulamalarını sıkılaştırmaya zorlamak olduğunu belirtti.

McKimmy’nin yaptığı şikayette şu ifadeler yer aldı;

“Davacı, bu davayı dünya çapındaki ülkelerde ikamet eden ve Davalı’nın platformunu kullanan NFT sahiplerinin çıkarlarını korumak için açmaktadır. Davacı bu davayı, Davalıyı yeterli güvenlik önlemleri almaya ve arayüzündeki bilinen hassasiyetleri ele almaya zorlamak için açmaktadır.”

Dava, dünyanın en büyük NFT platformu olan OpenSea için zorlu bir süreçte geldi. Ayrıca insanların 0,01 ETH gibi düşük bir fiyata değerli NFT satın almalarına izin veren hatanın keşfedilmesinden önce, platformun üst düzey bir yöneticisi istifa etti.

Bununla birlikte, geçtiğimiz hafta sonu, önde gelen NFT alım satım platformunda bir kimlik avı saldırısı gerçekleşti. OpenSea tarafından yapılan açıklamalarda, bu durumun platformdaki bir güvenlik açığından kaynaklanmadığı belirtildi.

Read Entire Article