Önemli Gelişme: ABD Erken Oylayacak! Kripto Paraları İlgilendiriyor!

2 years ago 83

Düzenleyiciler kripto paralar konusunda oldukça geç kaldı ve ABD’li yetkililer bu durumdan son derece rahatsız. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu Başkanı Rostin Behnam bugün Senato Tarım Komitesi önündeydi. Kripto paralarla ilgili yaptığı önemli açıklamaları bugün anlık olarak paylaştık. Ancak daha fazlası var. Taleplerinin detayları neler? Komite üyesi bu taleplerle ilgili neler söyledi?

Kripto Paralar İçin Oylama

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu Başkanı Rostin Behnam bugün senatörlere, Senato Tarım Komitesi önündeki mevzuatın kurumuna kripto para piyasalarının nasıl işlediğine dair daha fazla fikir vereceğini söyledi.

“Piyasaların nasıl işlediğine dair şeffaflık sağlayan piyasa düzenleyici yapıya henüz (yeterli desteğe ihtiyacımız var, tasarıyı oylayın minvalinde) sahip değiliz.”

Behman’ın bu çıkışı şu anda kripto vadeli işlemlerini ve opsiyon piyasalarını düzenleyen CFTC'ye kripto para birimleri üzerinde daha doğrudan yetki vermeyi amaçlayan bir yasa tasarısı konuşulurken oldu. Senatör Dick Durbin Behnam'a düzenleyici kurumun dijital varlıkları daha yakından düzenlemek için ne kadar ek bütçeye ihtiyacı olacağını sordu.

Behnam, personelinin “ilk üç yılda 112 milyon dolar” rakamına ulaştığını, komisyonun mevcut yıllık bütçeyi daha fazla artırması gerektiğini söyledi.

Destek Verecekler

Senato Tarım Komitesi Başkanı Debbie Stabenow dijital varlıklar üzerinde daha fazla yetkiyi Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonuna kaydırmak için yazdığı bir yasa tasarısı üzerinde "önümüzdeki birkaç hafta içinde" bir komite oylaması yapmayı umuyor. SEC Başkanı Gensler geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bunun için desteğini ifade etmişti.

Michigan Demokratı ayrıca tasarının yasalaşması için bir sonraki adım olan tam bir Senato oylamasının bu mevcut Kongre'nin bitiminden önce gerçekleşebileceğini söyledi.

“Yasama takviminde çok az zaman kaldı, bu da tasarının Ocak ayı başlarında sona erecek olan mevcut Kongre sırasında yasalaşma ihtimali zorlaşıyor”.

Ancak tasarı, Tarım Komitesi'nin en üst düzey Cumhuriyetçi Senatörü John Boozman ve Senato Cumhuriyetçi Kırbaç John Thune dahil olmak üzere iki taraflı desteğe sahip olduğu için, Stabenow, tam Senato'dan önce oylanabileceğini umut ediyor.

Read Entire Article