Önemli Gelişme: Google Yakında Bitcoin ve Altcoinleri Kabul Edebilir!

2 years ago 127

Google Cloud’un Dijital Varlıklar Ekibi, geliştiriciler için özel düğüm barındırma hizmeti sağlayacak ve diğer hizmetlerin yanı sıra doğrulamada yer alacak. Fakat Blockcworks kaynaklarına göre Google bununla da sınırlı kalmayacak. Peki Google’ın planları neler, şirket kripto paraları kabul edecek mi?

Google Clouds ve Blockchain

Google’ın bulut bölümü, blockchain’de gelişen yeni ve mevcut müşterilerini desteklemeye çalışacak yeni bir iş birimi oluşturdu. Dijital Varlık Ekibi, geliştiriciler için zincir içi yönetişime kadar özel düğüm barındırma hizmeti sağlayacak. Google’ın bulut bilişim bölümü, teknoloji devinin mevcut müşterilerini desteklemeyi amaçlayan yeni bir iş biriminin parçası olarak blockchain uzmanlarını arıyor.

CNBC tarafından Perşembe günü yayınlanan bir rapora göre, Dijital Varlıklar Ekibi olarak bilinen birim, Google tekliflerini reklamcılığın ötesine genişletmeye çalışırken perakende ve sağlık sektörlerine odaklanacak. Raporda belirtildiği üzere Google’ın bulut biriminde dijital varlıklar için strateji başkanı Richard Widmann, “İşlerimizi doğru yaparsak, ademi merkeziyetçiliği destekleyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Google ve Kripto Paralar

Ademi merkeziyetçilik, kripto endüstrisinin önemli bir bileşenidir. Merkezi olmayan finans (DeFi), son yıllarda bankalar ve borç verenler de dahil olmak üzere aracıları akıllı sözleşmelerin kullanımı yoluyla eşler arası işlem yapmak için “aradan çıkarma” felsefesine dayanarak ortaya çıktı. Google, finans gelişmeye devam ettikçe bu hareketten yararlanmayı umuyor.

Google Cloud‘un finansal hizmetler başkan yardımcısı Yolande Piazza Perşembe günkü bir blog yazısında, birimin blockchain tabanlı platformlar aracılığıyla yeni ürünler oluşturmak, işlem yapmak, değer depolamak ve dağıtmak isteyen müşterileri destekleyeceğini söyledi.

Piazza, “Bu yeni ekip, müşterilerimizin bu gelişmekte olan alandaki çabalarını hızlandırmalarını ve yarının blockhain ekosistemlerinin desteklenmesine yardımcı olacak” dedi.

Ekip ayrıca, Google Cloud’un “geleneksel kurumsal ve blockchain teknolojileri arasındaki bağ dokusu” haline gelmesi umuduyla, ekosistem ortaklarıyla birlikte pazara açılma girişimlerini ilerletmenin yanı sıra Google’ın iş ortağı ekosistemine ortak geliştirme ve entegrasyon sağlamaya yardımcı olacak.

Hedera, Theta Labs ve Dapper Labs dahil olmak üzere Google’ın Bulut Platformunu kullanan birçok kripto girişimi bulunuyor.

Blockworks ise tüm bu gelişmeler ışığında Google’ın kripto paralar ve Bitcoin’i kabul edebileceğini iddia ediyor.

Read Entire Article