Önemli Gelişme! Luna Vakfı Açıkladı: Ne Kadar Varlık Satıldı?

2 years ago 268
Okuma Süresi: 2 Dakika

Geçtiğimiz hafta Terra (LUNA) ve UST kripto para piyasasının en büyük düşüşlerinden birine sebebiyet veren ciddi bir olay ile karşı karşıya kaldı. Bu olaylardan sonra ise Luna Foundation Guard (LFG) arka arkaya yaptığı açıklamalar topluluğun güncel bilgilere ulaşması için çabalıyor.

LFG Rezervleri

Az önce yapılan Twitter paylaşımı ile LFG 7 Mayıs itibari ile elinde rezerv olarak tuttuğu varlıkları kamuoyu ile paylaştı. LFG’nin paylaşımına göre 7 Mayıs’ta 80.394 BTC’nin yanı sıra kurumun elinde şu kripto paralar bulunuyordu:

Daha sonra LFG yaptığı açıklamalarda, “Kar amacı gütmeyen misyonuyla ve Terra ekosisteminin sağlığına odaklanmasıyla tutarlı olarak, 8 Mayıs’ta UST’nin fiyatı 1 doların önemli ölçüde altına düşmeye başladığında Vakıf bu rezervi UST’a dönüştürmeye başladı.” sözlerini kullandı.

Yapılan açıklamalara göre Vakıf bunu, doğrudan zincir üzerinde işlemler gerçekleştirerek ve LFG ile büyük meblağlarda ve kısa sürede işleme girmelerini sağlamak için karşı tarafa BTC aktararak yaptı.

Bunlara ek olarak 7 Mayıs ve 16 Mayıs karşılaştırıldığında rezervlerdeki son durumun şu şekilde olduğu görülüyor:

Satışların Boyutu

LFG’nin açıklamalarına göre toplam 50.200.071 UST karşılığında doğrudan 26.281.671 USDT ve 23.555.590 USDC satıldı. Ayrıca yapılan açıklamalara göre toplam 1.515.689.462 UST karşılığında iade ettikleri 5.313 BTC’den fazla net olarak, bir karşı tarafla işlem yapmak için 52.189 BTC transferi gerçekleştirildi.

Bunlara ek olarak yapılan açıklamalara göre Vakıf öncelikle küçük yatırımcıyı kurtarmaya odaklanacak ve Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin de bu görüşü desteklediğini açıkladı.

Read Entire Article