Önemli Gelişme: SEC ve CFTC Kripto Paralarla İlgili Konuşuyor!

2 years ago 78

SEC Başkanı Gensler son 1 ayda birçok kez kripto paraları konu alan önemli açıklamalarda bulundu. Dün katıldığı programda da kripto paraların kendi kontrollerinde olması gerektiğini açıkladı ve kripto girişimlerini SEC’e lisans başvurusu için davet etti. Ekibinin de kripto endüstrisini araştırmaya başladığını açıklayan Gensler yakında önemli adımlar atmayı hedefliyor olabilir.

SEC ve Kripto Paralar

Bugün Komiteside konuşan Gensler’e merkezi olmayan kavramı soruldu. Gensler bunun geliştirici ekibe göre değiştiğini ifade etti. Senator Pat Toomey ise Gensler’e "SEC çıkıp bu alanda kural ve düzenlemeler açıklasa olmaz mıydı?” sorusunu yönelttik. Gensler ise mevcut düzenleyici çerçevenin kripto paraları da kapsadığı konusunda ısrarcı tavrınız sürdürdü.

“Çalışanlarımıza düzenleyici araç setimizde bulunan her şeyi kullanmalarını söyledim.”

SEC Başkanı geçmişte yaptığı açıklamalara benzer şekilde 10.000’i aşkın kripto paranın çoğunun menkul kıymet olduğunu ve kendi denetimlerine girmesi gerektiğini söylüyor. Bugüne kadar çok sayıda Senatör, SEC’i kripto paralara karşı negatif ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle eleştirdi. Ripple için takındığı tavır nedeniyle Gensler ve ekibi işi yokuşa sürmekle hep suçlandı.

Kripto paralar için yasal zemin oluşturmak yerine SEC’in “mevcut altın standartlarına” işaret eden Gensler, Kongre’nin desteğini alarak kripto paralarla ilgili daha önemli adımlar atmak istiyor.

CFTC ve SEC Kripto Para

CFTC’nin Başkanı Rostin Behnam bugün Senato ifadesi sırasında kripto paraların enerji tüketimine pozitif katkı sağlayan Ethereum birleşmesine değindi. Behnam şunları söyledi;

“Ethereum ile enerji tüketimini doğru yönde bir adım azaltacak ancak kesinlikle sorunu çözmeyen bir olay yaşadık”.

Ethereum’un PoS geçişini bir nevi tebrik eden Behnam halen Bitcoin’in ciddi anlamda enerji tükettiğini söylüyor. Bitcoin ve Ethereum CFTC’nin yasal sorumluluğuna verileceği için buradan gelen açıklamalar son derece önemli. Enerji tüketimini %99,95 azaltan Ethereum neredeyse Hollanda’nın tükettiği kadar enerji harcıyordu ve bu artık olmayacak.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu başkanı Rostin Behnam, ajansına Senato mevzuatında beklendiği gibi kripto piyasasının çoğu için büyük, tamamen finanse edilen düzenleyici olmaya hazırlanmaya başlama talimatı verdiğini söyledi.

"Piyasadaki volatilitenin bireysel yatırımcılar üzerindeki etkisi düzenleyici netliğe ve piyasa korumalarına acil ihtiyacı vurguluyor. Makroekonomik gelişmeler sebebiyle durum daha da kötüleşebilir."

SEC’in kripto para piyasalarındaki ana yetkinin kendilerinde olması gerektiği açıklamasına karşın Behram şunları söyledi;

"CFTC'nin uzmanlığı ve deneyimi onu dijital varlık emtia piyasası için doğru düzenleyici yapıyor".

ABD kripto platformu Coinbase ve ticaret devi Citadel Securities'den temsilciler de dahil olmak üzere, kripto endüstrisinden birkaç kişi bugün komite önünde ifade veriyor.

Read Entire Article