Önemli İddia: ABD’deki Tüm Kripto Para Borsaları SEC’in Hedefinde!

2 years ago 90

Senatör Cynthia Lummis'in ofisindeki bir personelin yaptığı açıklamalara göre ABD’nin kripto para düzenleme ağından kaçış yok. Yapılan açıklamalara göre tüm kripto para borsaları bu durumdan etkilenebilir.

ABD, SEC ve Kripto Paralar

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) halihazırda ülkenin en büyük borsası olan Coinbase'i araştırıyor ve personelin yaptığı açıklamalara göre SEC gözünü Binance’e dikmiş durumda. Aslında güncel hamlelere bakıldığında hem Coinbase’in hem Binance’in düzenleyiciler ile uyum içinde çalışmak amacıyla hamleler yaptıkları görülüyor. Örneğin Binance, düzenleyici durumlar sebebiyle sadece ABD’li kullanıcılara hizmet veren ve bazı özelliklerin kısıtlandığı Binance.US’i sunuyor.

Buna ek olarak yapılan açıklamalara ve Forbes’un paylaştığı bilgilere göre Amerika’daki her kripto para borsası çeşitli şekillerde SEC tarafından inceleniyor.

Bunların yanında henüz kripto para birimleri birer menkul kıymet olarak sınıflandırılmış değil. Bu nedenle SEC’in yetki alanının dışında faaliyet gösterdiği ifade ediliyor. Örneğin; geçen ay Cumhuriyetçi Senatör Tom Emmer konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, SEC Başkanı Gary Gensler'in yargı yetkisini anayasaya aykırı bir şekilde genişlettiğini ve kripto uygulama bölümünün boyutunu büyütmek konusunda hatalı olduğunu dile getirdi.

Borsaları Ne Bekliyor?

İsmini açıklamak istemeyen yetkiliye göre SEC, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile kripto yargı yetkisi konusundaki anlaşmazlığını acilen çözmek istiyor. Eğer bu konu içeride çözülemezse yasa koyucuların olaya dahil olacağı ve bu noktada da CFTC’nin yanında yer alacaklarını ifade ediyor.

Bunların yanında CFTC'ye kripto para birimleri üzerinde daha fazla yetki vermek için yakın zamanda iki yasa tasarısı sunuldu. Ancak yetkili, bu yıl her ikisinin kabul edilme noktasında yüzde 50’den şans olduğunu ifade ediyor.

"Birçok Borsa Wells Notice Aldı!"

Bir kripto borsası yöneticisine göre, birçok ABD borsası, yaptırım hamlesinin bir parçası olarak SEC'den büyük olasılıkla Wells Notices aldı. Wells Notice, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kendilerine karşı bir yaptırım eylemi getirmeyi planlarken insanlara veya firmalara gönderdiği bir mektup olarak tanımlanabilir.

Bunlara ek olarak ABD’deki kripto düzenleme durumunun yakın zamanda sonuçlanmasının pek mümkün olmadığını ifade eden uzman isimler, borsaların bu süreçte kendilerini düzenleyici önlemlere hazırlayabileceğini belirtiyor.

Read Entire Article