Öngörüleri Çıkan İsimden Kripto Paralar için Korkutan Uyarı: Beklenenden Daha Şiddetli Olacak

2 years ago 100

Real Vision CEO'su ve ekonomist Raoul Pal, hem hisse senedi hem de kripto para yatırımcıları için daha fazla acının yaşanacağı öngörüsünde bulunarak kripto para piyasası için son görüşlerini paylaştı.

"Beklenenden Daha Şiddetli Olacak"

Raoul Pal, Delphi Media'ya verdiği röportajda, Fed'in ABD ekonomisine şahinleşerek müdehale etmesinin ve piyasaları desteklemeyi bırakacağını söylemesinin şiddetli bir düzeltmeye neden olacağı açıklamasında bulundu. Pal, yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

Kısa, çok sert bir resesyon ve Fed bilançosunun kullanımına geri dönüş, doğrudan yoksullara para vermek için doğrudan öde yapılması ve Fed'in piyasaların bazı kısımlarını yeniden desteklemek zorunda kalmasını bekliyorum ama bunun nasıl olacağını bekleyip göreceğiz. Asıl mesele şu ki, önümüzde en kötüsü var. Piyasalar tarafından tam olarak fiyatlandırılması. İnsanların beklediğinden daha hızlı olacak. İnsanların beklediğinden daha şiddetli olacak ve o zaman önümüze bakabileceğiz.

"Kripto Paralar için Önemli Olan Şey Bu"

Pal, kripto para piyasasına baktığında ise yeni ortaya çıkan varlık sınıfında uzun vadeli yükseliş beklentisi koruyor ve kripto varlıkların, ağdaki kullanıcı sayısı arttıkça bir ağın değerinin arttığını belirten Metcalfe Yasası tarafından yönetildiğini belirtti.

İnsanlar 2018'deki gibi kripto para ekosistemini terk etmediler, bu yüzden çok daha özensiz bir yan aralığımız oldu ve bence kullanımdaki artış sürüyor ve eğer bu şekilde devam ederse, 2030'a geldiğimizde beş milyar insan veya dört milyar insan kripto paraları kullanıyor olacak.

Kullanım oranlarında olası bir yavaşlamayı dikkate alan Pal, ayrıca şunları söyledi:

Geçen yıl, yüzde 186'lık bir kullanım oranımız vardı. İnternete kıyasla bunun nasıl bir şey olduğunu görebilirsiniz. Genel olarak, internetin kullanım hızının yaklaşık iki katı ve bu gerçekten olağanüstü ve bize, internetin daha fazla kullanılan bir ağ haline gelmesine rağmen, büyüme hızının düştüğünü, ancak sayıların çok büyük olduğunu ve bu da bize şunu söylüyor: Kripto para piyasa değerinin artması için önemli olan şey bu. Biraz yavaşlama olduğunu varsaysak bile, internetin altı yıldan sonra beş milyon kullanıcıdan başlayarak yaptığı yüzdelik değişimle aynı oranda yavaşlayıp yavaşlamadığını… Ondan sonra, yüzde 43'e yavaşlamaya başladı. Aynı miktarda ayarlarsak kripto paralarda yüzde 76 büyüme elde ederiz. Önümüzdeki dört yıl içinde hala 2.8 milyar kullanıcıya ulaşacağız. İnternetinkiyle eşleşecek şekilde yavaşlatırsak 1.2 milyar kullanıcıya ulaşacağız ve o aşamada internet 500 milyondu.

Ekonomiste göre, kullanıcı sayısındaki "dramatik" artış, kripto paraları daha yüksek seviyelere taşıyan bir katalizör görevi görecek.

Read Entire Article