Önümüzdeki Yılları Düşünüyorsanız Analistler Bu 5 Altcoin’e Dikkat Çekiyor!

2 years ago 79

Kripto para birimleri bir gün %7, %8 oranlarında artış yaşarken ertesi gün aynı oranlarda değer kaybederek volatil günler yaşıyor. Analistler ise bu piyasa koşullarında çok tecrübeli olmadıkça yatırımcıların günlük işlemlerden uzak durmasını tavsiye ediyor. Dolayısıyla şu anda uzman isimler uzun vadede güzel kazançlar getirme potansiyeli olan altcoin’lere odaklanmış durumda. Analistlerin radarındaki uzun vadeli kripto para birimlerine bir göz atalım.

Ethereum (ETH)

Analistlere göre Ethereum (ETH), önümüzdeki yıllarda oldukça iyi gelişmelere imza atma potansiyeli taşıyan bir kripto para birimi. Ethereum blok zinciri, akıllı sözleşmeler sunan ilk ağ idi ve bu nedenle Ethereum, merkezi olmayan uygulamalar alanında lider olarak görülüyor. Nitekim ETH işlem hacmi bakımından da en büyük altcoin olarak karşımıza çıkıyor.

Ancak son yıllarda Ethereum ağında işlem ücretleri artarken işlem hızının düşmüş olması yatırımcıların akıllarında soru işaretleri oluşmasına sebep olmuştu. Bu sorun ise Merge adımı geçtiğimiz günlerde tamamlanan ETH 2.0 ile çözülecek gibi görünüyor. Yazının kaleme alındığı sırada 1.296 dolardan işlem gören ETH için analistler “önümüzdeki 5 yıl içinde en iyi performans gösterecek yüksek piyasa değerine sahip altcoin’lerden biri” yorumunu yapıyor.

Cardano (ADA)

Analistlerin yorumlarına göre piyasa değeri bakımından en büyük 8. kripto para birimi olan ADA, önümüzdeki 5 yıl içinde en iyi performans sergileyebilecek altcoin’lerden biri. Cardano, merkezsizlik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik boyutlarını bünyesinde barındırıyor. Ayrıca bazı uzman isimler tarafından Cardano blok zinciri, piyasadaki teknik olarak en gelişmiş blok zinciri olarak kabul ediliyor.

Bazı analistler Cardano’nun, Ethereum’un en büyük rakiplerinden biri olabileceğini ifade ederken ADA yazının kaleme alındığı sırada 0,43 dolardan işlem görüyor.

Ripple (XRP)

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yaklaşık iki yıldır devam eden dava sürecinin ortasında Ripple’ın kripto para birimi XRP her geçen gün daha çok ilgi kazanıyor gibi görünüyor. Analistler dava sürecinin 2023 yılında son bulacağını düşünüyor ve bu durumunda XRP fiyatını pozitif etkileyeceği düşünülüyor.

Bunlara ek olarak Ripple’ın uluslararası ödemelerde konusunda önemli bir yerde olduğunu ifade eden analistler tüm veriler birleştiğinde önümüzdeki 5 yıl içinde XRP’nin çok ciddi bir artış yakalayabileceğini ifade ediyor. XRP yazının kaleme alındığı sırada 0,42 dolardan işlem görüyor.

Polkadot (DOT) ve VeChain (VET)

Polkadot, çeşitli blok zincirlerini birbirine bağlamak için çalışan ve bunların birbirleriyle iletişim kurmalarına izin veren bir ağ olarak tanımlanabilir. Analistler işlem hacmi bakımından en büyük 11. kripto para birimi olan DOT’un uzun vadeli iyi bir seçenek olabileceğini ifade ediyor. DOT yazının kaleme alındığı sırada 6,3 dolardan işlem görüyor.

Son olarak işletmelerin üretimden teslimata ve ürünlerinin satışına kadar tüm tedarik zincirlerini izlemelerini mümkün kılan VeChain’in yerel kripto para birimi VET’in de uzun vadeli yükseliş potansiyeli taşıdığını ifade ediyor. VET yazının yayına hazırlandığı sırada 0,022 dolardan işlem görüyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article