OP Airdrop Sorunu! Optimism Token (OP) Nasıl Alınır?

2 years ago 123

Uzun süredir beklenen altcoin nihayet topluluk üyelerine dağıtılmaya başlandı. Fakat birçok sorun da peşi sıra geldi. Optimism tarafından dağıtılacak airdrop hakkındaki bilgilendirmeyi yakın zamanda buradan duyurmuştuk. Platformu kullanan yatırımcılar verdikleri desteğin karşılığı olarak OP tokenlerini almaya başladı. Fakat bir sorun var, resmi olarak airdrop başlatılmadı.

Optimism Token (OP) Airdrop

Optimism'i 25 Mart'tan önce kullanan kişiler, OP token talep etmeye başladı. Bazı kullanıcılar hakkedişlerini alabilirken birçok topluluk üyesi yaşanan teknik aksaklıklardan dolayı tepkisini sosyal medyadan dile getiriyor. Toplam 231.000 adres, adres başına ortalama 860 tokenle 214 milyon OP tokenini talep etmeye başladı. Tahmini fiyatın 6 dolar tabanında olduğunu düşünürsek ortalama 5.160 dolarlık ödül topluluk üyelerine ulaşacak. Elbette bu fiyat tahminleri sosyal medyada dillendirilen orta vade hedeflerdir, listeleme ve benzeri haberlerle tetiklenebilir.

[caption id="attachment_159347" align="aligncenter" width="1230"] Bazı kullanıcılar OP Token hakkedişlerini alabiliyorken çok sayıda topluluk üyesi sistemde sorun yaşadığını söylüyor.[/caption]

Bugünkü airdrop, OP sahiplerinin Optimism merkezli projelere oy verebilmeleri için Token House'u ortaya çıkarıyor. OKX, LBank, MEXC ve AAX gibi borsalar, 31 Mayıs'ta OP tokeni listeleyeceklerini duyurmuştu.

Optimism Token (OP) Sorunları

Optimism'in yönetim tokenine ilişkin söylentiler, topluluk üyelerinin 20 Nisan'da Coinbase'de OP token sayfasını tespit etmesinden sonra ortaya çıktı. 26 Nisan tarihinde de resmi açıklama geldi. Bir layer2 çözümü olarak Optimism, uygulamaların Ethereum blockchaininde daha hızlı ve daha ucuz işlemler gerçekleştirmesini sağlamayı amaçlar. Optimism, Synthetix, Uniswap, Perpetual Protocol, Lyra, Curve ve Aave gibi uygulamalar arasında kilitli toplam 600 milyon doların üzerinde bir değere ev sahipliği yapıyor.

Sorunlara gelecek olursak, Optimism yaklaşık 10 gündür airdrop testlerini yapıyor. Bu testlerin bir kısmının test ekranında değil canlı da yapıldığını ve bunu fark eden bazı kullanıcıların token hakkedişlerinin cüzdanına çektiği iddia ediliyor. Resmi açıklama gelmeden 5.000 farklı kullanıcının tokenleri toplayarak yüksek fiyatlardan merkezi borsalarda satışı başladığı iddiası ise birçok topluluk üyesi tarafından dillendirildi. Yazı hazırlandığı sırada birçok kullanıcı internet sitesi üzerinden tokenlerini alamadığı için şikayetlerini dile getiriyor.

OP Token yazı hazırlandığı sırada OKX borsasında 1,79 dolardan alıcı buluyor. Gün içinde en yüksek 2,17 doları gördü.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article