Opensea’de Deprem Etkisi Yaratan Olay!

2 years ago 100

Eski New York merkezli OpenSea çalışanı, kara para aklama ve elektronik dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Çalışan Nate Chastain'in OpenSea'nin listelemesinin ön bilgilerini büyük karlar elde etmek için kullandığı iddia ediliyor.

Chastain, her suçlama için ayrı ayrı olmak koşuluyla 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

31 yaşındaki eski OpenSea çalışanı Nathaniel Chastain, elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla resmen suçlandı ve New York'ta yargılanmayı bekliyor.

İçeriden alınan bilgileri kullanarak NFT'lerden büyük kârlar elde etmek için ayrıntılı bir plan yapan eski OpenSea Çalışanı Nate Chastain 40 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Başsavcısı ve New York merkezli üst düzey bir Federal Soruşturma Bürosu yetkilisi tarafından bugün açıklanan bir iddianamede Chastain, NFT'lerin OpenSea'nin ana sayfasında hangi NFT'lerin görüneceği konusunda içeriden bilgi sızdırmakla suçlanıyor.

Yaklaşık Haziran 2021'den Eylül 2021'e kadar Chastain'in, alıcıların OpenSea'nin ana sayfasında görüntülenen NFT'ler ve ana sayfada eseri görünen aynı sanatçının NFT'leri için bir ödeme talep ettiği ve bunun için bir fenomenden yardım aldığı iddia ediliyor. Ana sayfada hangi NFT'nin yer alacağını önceden bilen Chastain, NFT'leri satın alıyordu. Daha sonra, ana sayfada göründüklerinde, bunları orijinal liste fiyatlarının beş katına kadar sattığı da kayıtlara geçmiş durumda. ABD Başsavcısı Damian Williams, NFT'ler yeni olabilir ama insanlar suç işlemek için açıklarını aramaktan geri durmuyorlar açıklamasında bulundu. İddia edildiği gibi, Nathaniel Chastain, kendisine para kazanmak için gizli ticari bilgilerini kullanarak Open

Chastain, Anonim Kripto Cüzdanlarını Kullandı

Chastain, tespit edilmekten kaçınmak için OpenSea'de anonim kripto cüzdanları ve hesapları kullandı ve bu ilk olarak Twitter kullanıcısı Zuwu tarafından vurgulandı. "Hey @opensea neden @natechastain'in ön sayfadaki düşüşlerinizi listelenmeden önce satın alıyor gibi görünen birkaç gizli cüzdanı var gibi görünüyor, sonra bunları ön sayfadaki aşırı yükselişten kısa bir süre sonra kâr için satıyor ve sonra onları geri düşürüyor? ” yazan bir tweet attı.

OpenSea, daha sonra olayın üçüncü bir tarafça incelenmekte olduğunu doğrulayarak "olayın hemen ve kapsamlı bir incelemesini" yapacağını söyleyerek yanıt verdi. Şirket daha sonra, çalışanların piyasada aktif olarak yer alan koleksiyonlardan alım satım yapmasını yasaklayan politikalarda değişiklik yaptı.

İyi Yapılmış Bir İş

Williams, çalışmaları için FBI'ı övdü ve soruşturmadaki yardımları için Ulusal Kripto Para Birimi Uygulama Ekibine teşekkür etti. FBI'ın New York Saha Ofisi Sorumlu Müdür Yardımcısı,

"Blockchain destekli değiştirilemez tokenler gibi herhangi bir yeni yatırım aracının ortaya çıkmasıyla, güvenlik açıklarını kendi kazançları için kullanacak olanlar var. FBI, piyasayı bu şekilde manipüle etmeyi seçen aktörleri agresif bir şekilde takip etmeye devam edecek.”

Read Entire Article