OpenSea’ye Büyük Rakip: Bu Fonlar ve Diğer Avantajlarla Yeni Bir NFT Pazarı!

2 years ago 80

OpenSea günümüzde NFT’ler için en büyük pazarlardan biri olarak kabul ediliyor. NFT’lerin benimsenmesi ve trendinin giderek artmasıyla bu dijital varlıklar için daha fazla market oluşturuluyor ve yatırımcılara çokça seçenek sunuluyor. OpenSea, NFT pazarına ciddi oranda bir hakimiyet kurdu ve pazarın %43’üne sahip olduğu düşünülüyor. Ancak ünlü bir yatırım şirketi, OpenSea’nin zayıf olduğunu vurguluyor ve OpenSea’nin Ethereum (ETH) blockchainine bağlı olması kaynaklı daha az verim vadettiğini savunuyor.

SOL-ETH Blockchain Karşılaştırması

Bir yatırım şirketi olan Sequoia Capital, Solana (SOL) blockchainini kullanan Magic Eden NFT pazarına yatırım yapmayı planlıyor ve OpenSea’yi pas geçmiş oluyor. Sequoia Capital ve diğer yatırım şirketlerinden toplamda 27 milyon dolarlık bir fon sağlayan Magic Eden, Solana’nın aynı anda birçok işlem kullanmasına izin vermesi ve daha ucuz gas fee’ler kaynaklı şirketi çoğu konuda öne geçireceğini düşünüyor.

Ayrıca Sequoia eski ortaklarının OpenSea’ye destekçi oldukları da biliniyor. Ancak analiz şirketlerinin bildirdiği üzere, OpenSea’nin işlem hacmi geçen ay yarı yarıya düştü ve diğer NFT marketleri de giderek popülerleşiyor. Bunlara ek olarak her ne kadar Solana (SOL) blockchaini, aynı anda birçok işlem yapma ve işlem ücreti ucuzluğu ile öne geçse de, en ünlü ve yenilikçi NFT koleksiyonlarının Ethereum (ETH) ağını seçmesi SOL blockchainini ETH’nin gerisinde bırakıyor. Başka bir deyişle teknolojide en ucuz ve verimli her zaman kazanan olmuyor.

Metaverse Oyun Avantajı

Uzmanlar bunlara ek olarak, Solana’nın en büyük avantajının NFT dünyasının da ötesinde metaverse oyunları olduğunu da söylüyor. NFT’lerin metaverse oyunlarında kullanılması ve kar ettirmesi çoğu yatırımcı için avantaj gibi görülüyor. Magic Eden ise, bu oyun içi kullanılan NFT’leri sunmanın da yanı sıra, turnuvalarla kazanç imkanı da sunuyor.

Tüm bunların yanı sıra Magic Eden, arkasına aldığı yatırımlarla diğer büyük NFT pazarlarının paylarını almak istiyor. Elinde daha hızlı ve verimli blockchain kozu olan Magic Eden, oyunculara NFT ile hitap etmesiyle de öne geçeceğini düşünüyor ve daha çok fon yatırımı geleceğini umuyor.

Read Entire Article