OpenSea’ye Dişli Rakip! NFT Pazarında Kartlar Yeniden Mi Dağıtılıyor!

2 years ago 94

Yeni bir non-fungible token (NFT) pazar yeri rakibi, alandaki adını sıkça duyuran bir şirket olan OpenSea'den pazar payının küçük bir yüzdesini aldı.

OpenSea’ye Rakip

Kripto para veri analiz şirketi olan Messari yayınladığı yeni bir raporunda, merkezi olmayan NFT pazarı SudoSwap'ın günlük işlem hacminin bir aydan kısa bir sürede OpenSea'nin %10'una ulaştığını açıkladı. Açıklanan verilerin ardından SudoSwap’ın, NFT pazarında önemli bir yere sahip olan OpenSea'nin karşısında güçlü bir rakip olabileceği söylentilerine neden oldu. Merkezi olmayan NFT pazarı SudoSwap, Temmuz ayı başlarında piyasaya sürüldü. NFT piyasalarına kendisini “son derece esnek, gas-efficient ve tamamen kullanışı” olarak tanıtan şirket ilk ayın sonunda büyük bir başarıya imza attı. Şirket politikasını açıkladığı bir raporda şu ifadelere yer verdi:

 NFT pazarı, kesinti süresine ve merkezileştirme riskine tabi olan merkezi orderbook’larına güveniyor. sudoAMM, tamamen kullanışlı bir yapıya sahip. Yatırımcılar sadece Ethereum kullanarak uygulamalarında, sudoswap pazarı tarafından sağlanan aynı likiditeyi kullanabilir. NFT'ler için piyasa yapısı, yüksek ücretler nedeniyle verimsiz olmuştur. Alıcılar pozisyonlarından zarar etmeden çıkmak için genellikle %10'luk bir fiyat artışına ihtiyaç duyar. SudoSwap'ta böyle bir mağduriyet söz konusu değil.

NFT Alımında Düşük Maliyet

Bununla birlikte NFT alanına yeni giriş yapan şirket, daha öncesinde bu alanda faaliyet gösteren şirketlere kıyasla işlemlerde daha düşük ücret talep ettiğini açıklamıştı. Sudoswap yetkilileri konu hakkında şunları söyledi:

Sudoswap NFT pazarımız işlemlerinizde, diğer platformlardaki %7,5 oranındaki yüksek ücretlere karşın yalnızca %0,5 ücret talep eder. SudoAMM, yatırımcılar açısından düşünülerek gas fee’ler en verimli olacak şekilde sıfırdan yazılmıştır. Ayrıca tekli NFT'lerle işlem yapmak, en yüksek düzeyde optimize edilmiş NFT takas sözleşmeleri kadar ucuzdur. NFT'leri toplu olarak takas ederken, sudoAMM diğer platformlara kıyasla %40'a kadar daha düşük maliyet sağlayabilir!

Öte yandan veri izleme şirketi olan DeFi Llama'ya göre, SudoSwap'ın toplam kilitli değeri (TVL) Ağustos ayının başlarında 298.000 dolar iken yazı kaleme alındığında %900 oranından fazla artarak 3 milyon doların üzerinde seyrediyor. Bir Blockchain’in TVL'si, akıllı sözleşmelerinde tutulan toplam sermayeyi temsil eder. TVL, ağa kilitlenen teminat tutarı ile kripto para birimlerinin cari değerinin çarpılmasıyla hesaplanır.

Read Entire Article