Optimism (OP) Token Bu Fiyattan Alınır Mı?

2 years ago 96

Kripto para piyasaları bugün 1 trilyon dolara kadar düştü. Bitcoin ise 21.000 doların üzerinde mücadele veriyor. Son günlerin popüler kripto parası Optimism (OP) ise %5 kayıp yaşadı. Peki önümüzdeki günlerde Optimism yatırımcılarını neler bekliyor? Mevcut seviyeler OP token alımı için mantıklı mı? İşte detaylar.

Optimism (OP)

17 Ağustos tarihinde %10'luk keskin bir düşüşe tanık olan OP token, çoklu imza cüzdanının saldırıya uğradığına dair bir sürü söylentinin ortasında kayıplar yaşadı. Saldırı korkusu, L2 blockchainin çoklu imza cüzdanının zincirde şüpheli bir hareket yayınlamasından sonra meydana geldi. Haziran ayının başlarında Optimism, çoklu imza adresleri arasındaki bir hata nedeniyle 20 milyon OP tokeni kaybetti. Durumun ciddiyetini fark eden Optimism, söylentiyi çürütmek için 17 Ağustos tarihinde bir duyuru yayınladı.

Yapılan duyurunun ardından OP transferlerinin Coinbase Custody cüzdanlarına yapılan bir dizi planlı transfer olduğu ortaya çıktı. Rahat nefes alan yatırımcılar OP tokenin bir miktar toparlandığını gördü ancak kayıplar tamamen telafi edilmedi.

Optimism (OP) Alınır Mı?

Yazı hazırlandığı sırada Haziran seviyesinde el değiştiren tokenin fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4,57 dolardan %73,98 düştü. Azalan alım baskısı ile tokenin Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve Para Akışı Endeksi (MFI), 50 nötr bölgenin altında bir düşüş trendinde bulunuyor. RSI ve MFI sırasıyla 40 ve 33 seviyelerinde bulunuyor.

MACD ise OP token için yeni bir ayı döngüsünün 10 gün önce başladığına işaret ediyor. Bu nedenle yatırımlar ilerleyen günlerde OP token için daha fazla düşüş bekleyebilir. En azından şimdilik teknik göstergeler mevcut fiyatın iyi bir alım noktası olmadığına işaret ediyor.

Ayrıca Token Terminal verilerine göre Optimism günlük gelirlerinde de düşüş yaşanıyor. Son üç ayda, ağdaki günlük gelir %36,7 azaldı. 12 Mayıs'ta tüm zamanların en yüksek günlük geliri olan 492.000 dolara ulaştıktan sonra ağdaki gelir istikrarlı bir düşüş yaşamaya başladı.

23 Şubat tarihinden bu yana kümülatif gelir 9 milyon dolardı. Aynı dönemde Arbitrum yaklaşık %25 daha fazla gelirle 12 milyon dolara ulaştı.

Read Entire Article