Ortalık Karışıyor! ETHPOW’dan Likidite Havuzlarının Dondurulması Kararı!

2 years ago 92

The Merge güncellemesinin ardından Ethereum Blockchain'ini hard fork'lama (sert çatallanma) sözü veren Ethereum madencileri grubu ETHPOW, likidite havuzu dondurma teknolojisini duyurdu. Twitter üzerinden yapılan duyuruda, likidite havuzu dondurma teknolojisinin kullanıcıları hacker'lardan korumak için kullanılacağı belirtildi.

Likidite Havuzlarının Dondurulması

ETHPOW grubu, resmi Twitter hesabından bazı borç verme protokollerinin akıllı sözleşmelerinin donduracağını açıkladı. Onlara göre, hard fork'un sonrasındaki ilk günlerde, kullanıcıların likidite havuzlarına yatırdıkları ETHW token'ları tehlikeye girebilir çünkü Uniswap, Aave ve Compound gibi önde gelen likidite havuzlarına ETHW token'ları çoktan yatırılmış olacak.

Gruba göre, hacker'lar değersiz bu token'ları değerli USDT, USDC ve WBTC token'ları karşılığında satabilir. ETHW grubu, bu nedenle protokollerin daha iyi bir çözüm önerisinde bulunana kadar likidite havuzlarının akıllı sözleşmelerinin dondurulması kararı alındığını belirtiyor. Ayrıca, yalnızca tek bir varlıkla ilgilenilmesi durumunda staking sözleşmelerinin dondurulmayacağı da açıklandı. ETHW grubu, kullanıcıların token'larını merkeziyetsiz borsalar ve borç verme platformları gibi likidite havuzlarından çıkarmaları tavsiyesinde bulundu.

Bu hareket, kripto para topluluğundaki önemli isimlerin tepkisine neden oldu. Geliştirici ve Blockchain denetimcisi Foobar, bu hareketi başarılı bir şekilde gerçekleştirme konusundaki yeterliliklerini sorgulayarak grubu alaya aldı. Gamium Corp'un CEO'su Alberto Rosas, küçük bir grubun bu kadar büyük kararlar alabilmesinden dolayı Blockchain'in merkeziyetsizliğinin sorgulanabileceğine dikkat çekti ve ETHW Blockchain'in herhangi bir değeri olmayan yavaş, merkezi bir Blockchain haline gelmesini beklediğini söyledi.

Ethereum Hard Fork'u Olası mı?

Ethereum'un The Merge güncellemesi, Ethereum'un fikir birliği mekanizmasını iş kanıtından (Proof of Work) hisse kanıtına (Proof of Stake) taşıyacak. Bu taşıma ile Ethereum ağının enerji tüketimi yüzde 99'dan fazla düşecek. Aynı zamanda PoW sisteminin ihtiyacı olan kripto para madencilerinin yerini validatorler yani doğrulayıcılar alacak.

Sonuç olarak, kripto para madencileri Ethereum Classic (ETC) gibi bir alternatif PoW Blockchain'e geçecek veya Ethereum Blockchain'ini hard fork'layacaklar. Bununla birlikte, Ethereum hard fork'una karşı çok fazla baskı oluşması durumunda hard fork'un gerçekleşmeyebileceği üzerinde duruluyor.

Read Entire Article