Oyuncular, Yatırımcılar ve Çevrecilere Yönelik Yeni Altcoinler

1 year ago 136

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği son yılların şüphesiz en önemli konularından biridir. İklim uzmanları coin madenciliğinin yükselişinin, kazım için harcanan tahmini yıllık enerji miktarında da artışa neden olduğunu belirtiyor. Geçtiğimiz yıllarda coin maden işlemi “gerçek bir çevre felaketi” olarak nitelendirilmişti. New York Times’da yer alan bir habere göre, kazım yoluyla bir Bitcoin çıkarmak normal bir evin 9 yıllık elektrik tüketimine eşit.

Bu durumun düzeltilmesi için, kripto pazarında 'daha yeşil' bir çözüm sunmak isteyen diğer yenilikçi projeler yani yeni altcoinler ortaya çıkmaya başladı. Kripto severler altcoin yatırım tavsiyelerini yakından takip ediyor.

Uzmanlar Bitcoin'in ve genel olarak coin madenciliğinin şok edici çevresel etkilerine dikkat çekmeye devam ederken yatırımcılar da daha yeşil seçeneklere yönlenmeye çalışıyor. Neyse ki iddialara göre kripto para piyasalarında çevre dostu coinler de mevcut.

Peki mevcut 4.500'den fazla kripto para ve token ile, en sürdürülebilir kripto para birimleri hangileri? Bu yazıda enerji açısından verimli olarak değerlendirilen 5 yeni altcoin projesine değiniliyor. İşte en çevre dostu olduğu düşünülen 6 altcoin:

IMPT.io (IMPT) – Enerji Verimliliği Bakımından Popüler ve Yeşil Kripto Para Birimi

2022'nin en yeşil kriptosu dendiğinde ekibe göre akla ilk gelen IMPT oluyor. Bu blok zinciri tabanlı ekosistem, bireyleri ve şirketleri CO2 emisyonlarını azaltmaya teşvik ederek opak karbon kredisi piyasasını dönüştürmeyi amaçlıyor.

IMPT'nin birincil hizmeti, iklim değişikliğine karşı mücadelede temel bir rol oynayan karbon kredisi alma ve yatırım sürecini kolaylaştırmak.

Bir diğer deyişle proje, karbon kredisi ekosistemi kuruyor. Bu karbon kredileri, esasen, sahibinin atmosfere belirli bir miktarda CO2 salmasına izin veren sözleşmeler. Her bir karbon kredisi yaklaşık olarak bir ton karbondioksit emisyonuna denk geliyor. Ek olarak karbon kredileri, arz ve talep yasalarına göre belirlenen fiyatlar ile alınıp satılabilir.

IMPT Whitepaper’ında belirtildiği gibi, 2035 yılına kadar gereken karbon kredisi hacminin küresel çapta en az 20 kat artması bekleniyor. Talepteki bu artış, bireylerin ve şirketlerin ortak yarar için birlikte çalışmasına olanak tanıyan güvenli ve şeffaf bir piyasayı zorunlu kılıyor.

IMPT ayrıca, herkese çevresel etkilerine göre bir 'IMPT Puanı' veren yerleşik bir 'sosyal ağ'a sahip. Bu platfrom ekibin açıklamalarına göre, tüm ağ kullanıcılarının çevre için ne yaptıklarını kolayca görmelerini sağlıyor ve hem bireylerin hem de şirketlerin çabalarını iyileştirmeye teşvik ediyor.

IMPT'nin ön satış aşaması 3 Ekim'de başladı ve erken yatırımcılar sadece 0,018$ karşılığında IMPT tokenleri elde edebildiler. Bu aşama için yalnızca 600 milyon token tahsis edildi ve bir sonraki aşamada fiyat token başına 0,023 dolara yükseldi.

Ön satışın başlamasından bu yana sadece iki hafta içinde 5 milyon dolardan fazla para toplandı. IMPT'nin ilerlemesinden haberdar olmak isteyenler, resmi Telegram kanalına katılabilir.

Calvaria (RIA) - Blok Zinciri Tabanlı Oyna Kazan Kart Oyunu

Çoğu kripto oyununda oyuncular pahalı NFT'ler (değiştirilemez token) satın almak ya da oyunlarını oynamak için blok zinciri bilgisine sahip olmak zorunda. Calvaria ise ekibe göre oyunculara bu zorunlulukları getirmiyor.

Oyuncuların bu yeni kripto oyununu oynamak için bir cüzdan oluşturmasına veya herhangi bir ödeme yapması gerekmiyor. Bu, Calvaria'nın geniş kitlelere kısa bir zamanda ulaşmak için tercih ettiği yollarından biri. Oynaması ücretsiz sürüm, bir oyuncunun ne kadar kazanabileceğini gösteren bir özellik ve oyunlaştırılmış eğitim araçları içeriyor. Savaş kartı oyunu ekibe göre, oyunun 3D olması ve bir hikaye modu içermesi bakımından da piyasadaki diğer oyunlardan ayrılıyor.

Oyunun native tokeni RIA, Calvaria ekonomisinin ana unsuru ve Calvaria pazarında NFT savaş kartları satın almayı sağlıyor. RIA token ayrıca stake etme için de kullanılabilir. Oyuncular, tokenler ve NFT'ler dahil olmak üzere oyun içinde satın aldıkları tüm varlıkların tam mülkiyetine sahiptir. Oyunun yanı sıra, Calvaria kullanıcılarına gelecekte daha fazla özellik sunmayı hedefliyor. Bunlardan bazıları bir burs sistemi, stake etme platformu, oyun içi mağaza ve DAO'dur.

Ön satış daha yeni başladı ve 10 aşamadan oluşuyor. Şu anda yatırımcılar, Calvaria ön satışı yoluyla RIA tokeni satın alabilirler. Günümüzde RIA'nın da içinde bulunduğu oyun coinleri büyük potansiyele sahip olabilir. Bu sebeple ekiplerin iddialarına göre yatırımınızın bir bölümünü oyun coinlerine ayırmak mantıklı bir karar olabilir.

Dash 2 Trade (D2T) - En Yeni Kripto Alım Satım ve Analiz Platformlarından Biri

Kendisini “Kriptoların Bloomberg terminali” olarak tanımlayan Dash 2 Trade, özellikle bazı kripto para birimlerine aşina olmayan yatırımcılar için gerekli bilgi donanımını sağlamayı amaçlıyor.

Proje anlık olarak değişen kripto pazarında, yatırımcılara bir adım önde olmalarına yardımcı olacak yenilikçi araçlar sunuyor. İster başlangıç seviyesinde olsun ister deneyimli bir kripto yatırımcısı olsun Dash 2 Trade kripto para piyasalarda avantaj sağlamak herkesin başvurduğu bir kılavuz olmayı umuyor.

Bu amaçla, kullanıcılara aşağıdaki gibi özellikler sağlayacak:

  • Yeni alım veya satım fırsatları bildirimleri
  • Trend olan kripto para birimleri için sosyal duyarlılık ölçümleri ve zincir içi analiz
  • Yatırımcıların yeni yaklaşımlar formüle etmesine yardımcı olmak için strateji oluşturma ve sosyal yatırım araçları
  • Backtesting (bir alım satım stratejisini geçmiş verileri kullanarak test etme)
  • Kullanıcıların ön satışlara erişmesini sağlayan bir puanlama sistemi
  • Kripto listeleme uyarıları

Dash 2 Trade platformu ekibe göre piyasadaki çoğu platformun aksine, abonelik için astronomik rakamlar talep etmiyor. Herkese açık olan ücretsiz bir sürümü var ve daha gelişmiş özelliklere erişmek isteyenler başlangıç sürümü için aylık 400 D2T tokeni alıyor. Premium sürümü içinse aylık 1.000 D2T tokeni gerekiyor.

Dash 2 Trade ekibi, önceki projeleri Learn 2 Trade ile şimdiden büyük bir kripto topluluğu oluşturdu. Learn 2 Trade, üç yıldır faaliyet gösteren ve insanları döviz piyasalarında işlem yapma süreci konusunda eğiten bir platform. Projeyi takip etmek isteyenler Telegram grubuna göz atmalı.

Ethereum - En Büyük İkinci Kripto Para Birimi

12,000’den fazla kripto para biriminin arasında en değerli 2. kripto para birimi olan Ethereum listemizde yer alan en köklü ve çevreci altcoinlerden bir diğeridir. Oldukça yakın bir zamanda altyapısını Proof of Work’den Proof of Stake’ye güncelleyen ETH, artık oldukça az miktarda enerji harcayacak.

Birçok altcoin yatırım tavsiyeleri listesinde üst sıralarda yer alan Ethereum kripto para biriminin blok zincir ağı, günümüzde birçok kripto oyun projesinden çevreci kripto para birimine kadar tercih edilir. Halihazırda listede yer alan D2T, RIA ve IMPT Ethereum zinciri üzerine kurulmuştur.

Günümüzde birçok köklü yatırım firması kripto paraların ne kadar güçlü olduğuna ve sunduğu faydalara bakar. Listemizde yer alan en köklü ve çevreci kripto para birimi olarak nitelendirebileceğimiz ETH, boğa piyasasında oldukça iyi performans gösterme potansiyeline sahip.

Algorand (ALGO) - Karbon Negatif Layer-1 Blok Zinciri Ağı

Algorand, karbon negatif kalma taahhüdüyle piyasadaki en yeşil kripto para birimi olmayı hedefliyor. Karbon negatif olması, ağın sıfırdan daha az CO2 yaydığı anlamına gelir. 2021'in Nisan ayında tamamen karbon negatif bir blok zinciri haline gelen Algorand, günümüzde doğaya zarar vermeden çalışıyor.

Algorand CO2 emisyonlarını dengelenmesine yardımcı olan ClimateTrade gibi şirketlerle ortaklık kuruyor. Dahası, ClimateTrade Algorand'ın dünya çapında iklim değişikliği projelerine sponsor olmasını da sağlıyor.

Algorand, bir hisse kanıtı (Proof of Stake) blok zinciri. İşlem doğrulayabilmek ve gelirden pay almak isteyen kullanıcılar, kripto paralarını doğrulama için kullanılmak üzere stake ediyorlar. Her kullanıcının ağ üzerindeki etkisi, sistemdeki paylarıyla orantılı.

Algorand’ın işlem hızı ve düşük işlem ücretleri onu kripto severler arasında popüler bir hale getiriyor. Ayrıca izin gerektirmeyen hisse kanıtı (Proof of Stake) blok zinciri protokolü olmasının yanı sıra, ağın daha erişilebilir ve ölçeklenebilir olması da Bitcoin gibi coinlere alternatif arayanların ilgisini topluyor.

Cardano (ADA)- dApp Geliştiricilerine Yönelik Çevre Dostu Coin

Çevre dostu coinler arasında dikkate alınması gereken ve enerji verimi sağlayan bir diğer kripto para projesi Cardano’dur. Cardano, geliştiricilerin dApp'ler (merkeziyetsiz uygulamalar) oluşturmasını sağlayan üçüncü nesil bir blok zinciridir.

Ölçeklenebilirlik ve sürdürülebilirlik konularına odaklanan Cardano, 2017 yılında Ethereum'un da kurucu ortaklarından biri olan Charles Hoskinson tarafından başlatıldı. Platform, blockchain sistemine esneklik katmak üzere açık kaynak kodlu şekilde geliştirildi. Ada ise Cardano platformunun yerel kripto para birimidir.

Peki Cardano’yu enerji açısından verimli bir kripto para birimi yapan nedir? Listemizdeki diğer çevre dostu coin projesi Algorand gibi Cardano da Proof of Stake mekanizmasını kullanıyor. Bu protokol, madencilik ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve elektrik tüketimini azaltıyor. Örneğin Ethereum da yüksek miktarda enerji tüketimi gerektiren Proof of Work protokolünden Proof of Stake protokolüne geçmek için adımını attı.

Ayrıca Cardano, yıllık sürdürülebilirlik raporunu halka açıklayarak işleri bir adım daha ileri götürmeye kararlı. Kripto takipçileri bu raporda, ağın net sıfır emisyon taahhütlerini, sürdürülebilir yatırım yaklaşımını ve sürdürülebilir kalmak için geleceğe yönelik planlarını bulabiliyor.

Özetle sizler için bu makalede çeşitli çevreci altcoin'ler tanıtılarak 2022 yılında satın alınabileceği düşünülen kripto para birimleri açıklandıo. Bu kripto para birimlerine yatırım yapmadan önce kendi öz araştırmanızı yapmayı unutmayın.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article