Para Çekme İşlemlerini Durduran Kripto Para Borsasından “U” Dönüşü!

2 years ago 102

İflasın eşiğinde olduğu düşünülen kripto para borsası CoinFLEX'in CEO'su Mark Lamb, 30 Haziran'a kadar para çekme işlemlerini yeniden başlatmayı ve borsanın tam olarak kullanılabileceğini vadetmesinin ardından CNBC'ye konuştu ve 7 Temmuz'a kadar para çekme işlemlerinin başlatılamayacağını söyledi.

CoinFLEX Kripto Kışından Çıkabilecek mi?

CoinFLEX, bundan önce ağır piyasa koşullarını gerekçe göstererek tüm para çekme işlemlerini durdurmuş, ardından yalnızca tek bir balinanın borsaya 47 milyon dolar borçlu olduğu ve alacakların tahsil edilememesinden dolayı sıkıntıya girildiği iddia edilmişti. CoinFLEX CEO'su Mark Lamb daha sonra, Ver'in borcunun temerrüde düşürdüğünü belirterek söz konusu balinanın Bitcoin Cash'in ünlü savunucusu Roger Ver olduğunu açıkladı. Buna karşılık Ver, Lamb'den gelen tüm suçlamaları reddetti ve CoinFLEX'in kendisine borçlu olduğunu öne sürdü.

CoinFLEX, ayı piyasasında ağır bir şekilde acı çeken ve iflasın eşiğine gelen Celsius ve 3AC gibi birkaç kripto para fonu ve borsasının en sonuncusu oldu. Bir kurtarma planı açıklamasına rağmen CoinFLEX, kripto para topluluğu tarafından yoğun baskı altında ve eleştirilerin odağında. Borsa, şirketin öz sermayesinin azalmasından dolayı açık pozisyonlarının otomatik olarak tasfiye edeceğini açıkladı. Ver'in borsanın bunu yapmasını engelleyen bir tasfiye dışı güvence hesabı bulunduğu anlaşıldı ve birçok ünlü isim Ver'in tercihli yaklaşımını eleştirdi.

Öte yandan CoinFlex'in para çekme işlemlerini yeniden başlatmak için başvurduğu rvUSD planı, kripto para topluluğundaki birçok kişi tarafından Ponzi şeması olarak gösterildi.

CoinFLEX'in kesin olarak para çekme işlemlerini yeniden başlatıp başlatmayacağı halen belirsizliğini koruyor.

CoinFLEX'i Kurtarma Planı: rvUSD

Ver'in borçlu olduğu iddiasının reddetmesinin ardından CoinFLEX, yıllık yüzde 20 faiz getirisi vadeden token'ı olan rvUSD'yi piyasaya sürmüştü. Borsa, bu kadar yüksek faiz oranı sunabilmesinin Ver'in borcunun tahsil edilmesiyle sağlanacağını açıklamıştı. Borsa, ayrıca kendisine Ver'in borcu için finansman ücreti de yükledi.

CoinFLEX, resmi blog sayfasından yaptığı duyuruda, Ver'in borsaya olan 47 milyon dolarlık borcun fonlanmasının başladığını belirtti. Borsa başlangıçta fonları artırabilecekleri ve Perşembe gününe kadar para çekme işlemlerinin yeniden başlatacağı görüşündeydi.

Borsa, yeni token'ın lansmanı sırasında, kripto paranın sahip olduğu şartlara önemli bir ilgi olduğunu öne sürdü. Belirlenen tarihte gerekli fonları toplayamamasına rağmen MarketWatch'a konuşan Mark Lamb, token satışı için on milyonlarca dolarlık taahhüt aldıklarını belirtti. Lamb, ayrıca CNBC'ye Ver'in borcunu satın almak için yapılan bazı görüşme taleplerinin kripto para şirketlerinden ziyade geleneksel fonlardan geldiğini bildirdi.

Read Entire Article