Para Çekme İşlemlerini Durduran Kripto Para Borsasından Yeni Hamle!

2 years ago 86

Kripto para borsası CoinFLEX, "son iki hafta içinde yanıt verme eksikliğini" kabul ettikten sonra bir bildiri yayınladı. Borsanın kurucu ortakları Sudhu Arumugam ve Mark Lamb, bir müşteriden 84 milyon dolarlık zararın karşılanması için Hong Kong Uluslararası Tahkim Merkezi'ne (HKIAC) başvuru yaptıklarını duyurdular. Şirket, bireyin sözleşme kapsamında yasal olarak ödeme yükümlülüğü olduğunu ve ödeme yükümlülüğünün yerine getirmeyi reddettiğini belirtti.

Hedefte "Roger Ver" Var

Bildiride, söz konusu borçlu kişinin ismi geçmiyor ancak Lamb yakın zaman önce kişisel Twitter hesabından borçlunun Bitcoin Cash savunucularından biri olan Roger Ver olduğunu açıklamıştı. Ver, iddiaları yalalamış ve kripto para borsasının kendisine borçlu olduğunu iddia ederek CoinFLEX'e ateş püskürmüştü.

CoinFLEX kurucu ortakları, yayınladıkları son bildiride, tahkim davasında kararın çıkmasının 12 aya kadar süreceğini belirtti. Yine de, bu davadaki sorumluluğun şirkete önemli bir avantaj sağlayan kişisel bir sorumluluk olduğunu öne sürerek sonuç konusunda iyimser olduklarını belirttiler:

Avukatlarımız, davadaki pozisyonumuzun çok güçlü olduğunu ve bu sözleşmeye göre bize olan borcu geri almak için yasal işlemlere başladıklarına inanıyorlar. Ödeme yükümlülüğü kişisel bir sorumluluktur. Bu, bireyin kişisel olarak toplam tutarı ödemekle yükümlü olduğu anlamına geliyor. Bu nedenle avukatlarımız çıkacak kararın lehimize olacağından eminler.

Kilitli Fon Planı

CoinFlex, Ver'in teminat tamamlama çağrılarında 47 milyon doları ödemediğini iddia ettikten sonra borsadan para çekme işlemlerini askıya aldı. Şu anda, mevduat sahipleri için bir miktar geçici likidite yaratmak için alacaklılar, yatırımcılar ve diğerleri ile görüşmeler yapılıyor ve "Kilitli Fon Planı" ile platformdan bir miktar para çekme işlemlerinin yeniden başlatılması hedefleniyor.

Kripto para borsası, para çekme işlemlerinin yeniden başlatılması için kullanıcı bakiyelerin yüzde 10'unun kullanılabilir bakiye olmasını sağlamayı düşünüyor olsa da bunun için de belirli sınırlamalar söz konusu olacak. Kullanıcılar kullanılabilir bakiyelerini kilitli fon olarak görecekler, fonlar için çekim işlemi yapılamayacak ve fonlar teminat olarak sayılmayacak. CoinFLEX bu planı uyguladığı gün, ticareti ve birbirlerine karşı tüm long ve short vadeli işlem pozisyonlarını geçici olarak durduracak. Planın doğrulanmasının ardından CoinFLEX'deki alım satım işlemleri yeniden başlatılacak.

Kurtarma planının durumunun belirsizliği nedeniyle, kurucular şirketin USDC'de fon toplaması veya geri alım yapması gerektiğini belirtiyor. Bunun için muhtemelen FLEX ve flexUSD dışındaki tüm kilitli varlıkların USDC karşısında satılması gerekecek:

Kurtarmak istediğimiz fonlar USDC cinsinden olduğundan, yükümlülüklerin toplam tutarını teyit etmek için yükümlülüğü dolarize etmemiz gerekiyor. Bu, her bir kullanıcı için kesin yükümlülük miktarını net bir şekilde belirlememizi sağlayacak.

Read Entire Article