Peter Brandt Bloomberg Raporuna Dikkat Çekti: Bu Stablecoin ve Altcoin’den Uzak Durun

2 years ago 102

Kripto para piyasasında tehlike çanları çalmaya devam ederken, ünlü trader ve analist Peter Brandt yatırımcılara uzak durmaları gereken stablecoin ve altcoin'i açıkladı.

Brandt: Tether, Risk Teşkil Ediyor

Ünlü trader ve analist Peter Brandt, USDT ile ilgili bunca olumsuz gelişmeden sonra Tether'e para yatırmayı hayal edemediğini söyledi. Brandt, Bloomberg'de yayınlanan ve Tether (USDT) sahiplerinin varlıklarını satmak için giderek daha istekli hale geldiğini gösteren yeni bir rapora dikkat çekti. Brandt, varlıklarını Tether'de tutmanın büyük bir hata olduğunu iddia etti. Bloomberg'e göre Tether, trader'ların en popüler üç stablecoin arasında geçiş yapmalarını sağlayan bir likidite havuzunda yüzde 65'lik bir paya sahip. Mudrex CEO'su Edul Patel, yatırımcıların Tether'i portföylerinde tutmak konusunda hala temkinli olduklarını söyledi. Bu arada Tether'i eleştirenler, stablecoin'in sahip olduğu üçüncü taraf beyanları yerine tam bir denetim çağrısında bulundu. Bunu akılda tutarak ve rezervini mümkün olduğunca likit tutmak için Tether,  ABD hazine bonolarını artırıyor.

Uzmanlara göre, USDT dolara olan endeksini kaybederse, kripto para piyasaları büyük risk yaşayabilir. Tether sadece en büyük stablecoin değil, aynı zamanda piyasa değerine göre üçüncü en büyük kripto para konumunda. Bununla birlikte, tanınmış yatırımcı Brandt, Bitcoin'e dair iyimserliğini koruyor. Ekonomist, BTC için olası bir yükselişe işaret eden bir sinyal gördüğünü söyledi. Brandt, Bitcoin fiyatı için olumlu bir dönüşe işaret edebilecek bir senaryoya dikkat çekti. Analist, Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 70 oranında değer kaybettikten sonra şimdi toparlanabileceği görüşünde.

Ethereum, Bu Seviyeye Düşebilir

Öte yandan Brandt, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Etherum'un (ETH) fiyatının 300 dolara kadar düşebileceğini tahmin ediyor. Brandt, bu noktada Ethereum'a asla yatırım yapmayacağını söyledi. Geçen haftaki kurumsal net akışlarda görüldüğü gibi, ABD dolarındaki son toparlanma nedeniyle büyük yatırımcılar kripto para piyasasından çekiliyorlar. Bitcoin ve Ethereum'daki çöküş, yatırımcıları kripto para piyasasından uzaklaştırdı.

Bireysel yatırımcılar ve fonlar, geleneksel kurumların desteği olmadan Bitcoin fiyatını artırmada o kadar etkili değiller. Bu nedenle kurumsal yatırımcılar, büyük önem arz ediyor. Uzmanlara göre, kripto para piyasasının yeniden ivme kazanabilmesi için küresel ekonomideki dinamiklerin değişmesi gerekiyor. Fed'in faiz artırımları Bitcoin'in önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor.

Read Entire Article