Phantom Wallet, “Burn Token” Mekanizmasını Duyurdu: Dolandırıcılık Sorunlarına Yeni Önlem!

2 years ago 97

Kripto ekosisteminin seneler içerisinde büyümesi ve yeni trendlerin ortaya çıması ile birlikte piyasadaki hack ve dolandırıcılık vakaları da önemli ölçüde artış gösterdi. Yakın zamanda Solana tabanlı cüzdanlarda yaşanan güvenlik sorunu nedeniyle çok sayıda yatırımcının cüzdanındaki kripto varlıkları ele geçirildi. Bunun üzerine Solana tabanlı kripto varlık cüzdanı Phantom, "Burn Token" isminde yeni bir mekanizmayı hayata geçireceğini duyurdu.

Kripto Ekosistemindeki Güvenlik Sorunları Büyüyor

Kripto ekosistemi, seneler içerisinde oldukça önemli bir büyüme kaydetti. Bu süreçte lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) başta olmak üzere piyasadaki çoğu kripto para birimi, oldukça yüksek oranlarda değer artışları kaydetti. Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri de son aylarda yaşanan düşüşten önce 2021 yılı içerisinde 3 trilyon dolara kadar yükseldi. Kripto ekosistemindeki bu büyüme ile birlikte merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemi de büyük bir popülariteye ulaştı. Aynı zamanda NFT'ler ve Metaverse ekosistemi gibi kripto piyasasının önemli bileşenleri de global ölçekte büyük bir ilgi alanı haline geldi ve kurumsal yatırımcılar da seneler içerisinde bu alana önemli ölçüde yatırım yapmaya başladı. Ancak kripto ekosistemindeki bu büyüme ile birlikte hack ve dolandırıcılık problemleri de aynı şekilde ciddi bir artış gösterdi.

Phantom Wallet, Yeni "Burn Token" Mekanizmasını Duyurdu

Ağustos ayının başlarında Phantom ve Slope gibi Solana tabanlı bazı kripto varlık cüzdanlarında yaşanan güvenlik sorunu nedeniyle çok sayıda yatırımcının kripto varlıkları ele geçirildi. Yaşanan bu güvenlik sorunu, yatırımcılar tarafında önemli bir güven problemi oluşmasına neden olmakla beraber aynı zamanda Solana'da (SOL) da önemli bir düşüşe sebep oldu. Bunun üzerine Solana tabanlı kripto varlık cüzdanı Phantom, kullanıcıların dolandırıcılar tarafından gönderilen istenmeyen token'ları kaldırmasını sağlayan yeni token yakma mekanizması olan "Burn Token'ı" duyurdu. Phantom tarafından gün içerisinde paylaşılan blog gönderisine göre kullanıcılar bu yeni özelliğe cüzdandaki "Burn Token" sekmesi aracılığıyla erişebilecek.

Read Entire Article