Piyasa Bugün Kırmızı! Celsius Network Olayları Derinleşiyor Mu?

2 years ago 98

Kripto piyasası, son 24 saat içinde ciddi birkaç durum yaşadı. Pazar günü, günün ilerleyen saatlerinde yükseldi, ancak Pazartesi sabah saatlerinde tekrar çöktü. Günün sonunda, değerler neredeyse tüm kripto paralarda düşüş yönünde seyrediyor.

Celsius Network (CEL -%23,76) bugün 4,46 dolara kadar yükseldikten sonra 2,70 dolara kadar düşerek en çılgın hareket gerçekleştirdi diyebiliriz. Bu, referans noktanızın ne olduğuna bağlı olarak, en düşük noktadan %65'lik bir kazanç veya yüksekten %39'luk bir kayıp anlamına gelebilir. Ethereum (ETH -%2.40) o kadar fazla sallanmadı, ancak son zamanlarda görülen en yüksek seviyesinden %5.7 düştü ve Solana (SOL -%2.95) ise bugünün zirvesinden %7.1 düştü.

Ne olmuş?

Günün en büyük haberi, 3.8 milyar dolarlık varlığa karşılık 6.6 milyar dolarlık net borç gösteren ve bir iflas mahkemesine başvuruda bulunan Celsius Network oldu. Fonlamada 2.85 milyar dolarlık bir boşluk var ve yatırımcılar tarafından yatırılan 100.669 Bitcoin bulunuyordu. Şu anda ise sadece 37.926 Bitcoin kalmış durumda.

Şirket iflas koruması için başvurduğundan beri Celsius Network tokenlerinde kısa bir sıkışıklık oldu, ancak bu bugün daha somut bir haber olarak karşımıza çıktı. Bilançodaki devasa bir boşluk, yeni sermaye olmadan doldurulamayacak gibi görünüyor.

Son birkaç gündeki raporlar, Celsius Network'ün satılık olduğunu gösterdi, ancak iflas durumunda mahkemeler ve alacaklılar tüm kartları elinde bulunduracakmış gibi görülüyor. Şirketi kimin satın almak isteyeceği veya müşterilerin dondurulan fonlarının bir kısmını geri ödedikten sonra ne kadar değer kazanacakları net değil.

Ethereum yavaş yavaş The Merge'e doğru ilerlemeye devam ediyor ve yatırımcıların bu kripto para biriminden beklentileri de buna bağlı olarak keskin bir şekilde arttı. Solana'nın ağı yavaş yavaş yükseltilmeye devam ediyor, ancak son birkaç ayda çoğu blok zincirinde olduğu gibi etkinlik yavaşladı.

Şimdi Ne Olacak?

Son iki ayda kripto üzerinde yaşanan olaylar ki bunlara örnek verecek olursak, Three Arrows Capital ve Celsius Network gibi en büyük varlık sahiplerinin bazılarının iflası diyebiliriz. Sistemde bu firmaların muazzam bir kaldıraçları vardı ve bu, henüz tam olarak gerçekleşmemiş olabilecek bir çöküşe yol açmış olabilir.

Bugün öğrendiklerimiz daha çok sorunun boyutuyla ilgili. Söylentiler Celsius Network'ün gerçekten de bilançoda 2 milyar ila 3 milyar dolar arasında bir boşluğa sahip olduğuna dair dolaşıyordu ve sonuçta da durum böyle görünüyor.

Celsius raporu çıktıktan sonra piyasaların neden yükseldiğinden emin değiliz, ancak bugün daha düşük işlem görüyorlar ve bu doğal olabilir. Alacaklıların ve yatırımcıların paylaşılması gerekenleri öğrenmesi muhtemelen aylar alacak, ancak bu süreçte piyasa ve yatırımcılar daha temkinli hareketler gösterecek olabilirler.

Read Entire Article