Piyasada Neler Oluyor: Altcoin’de Büyük Düşüş, Yatırımcılar Dikkat!

2 years ago 95

14,6 milyar dolarlık piyasa değeri ile 8. en büyük kripto para konumunda bulunan Cardano (ADA) bugün tüm piyasa ile gözle görülür bir geri çekilme yaşadı. Peki, ADA için önümüzdeki önemli seviyeler nereler?

Cardano Fiyatı

ADA son 24 saat içinde yaklaşık olarak %9’luk bir düşüş yaşadı ve yazının kaleme alındığı sırada ADA 0,43 dolardan işlem görüyor. ADA’nın hafif bir toparlanma öncesinde 0,425 dolara kadar gerilediği görülüyor. Bitcoin’in 20.000 dolar altına kadar gerilemesinin ise ADA’nın ve diğer altcoin’lerin hafta sonunda yaşadığı düşüşe katkı sağladığı ifade edilebilir.

Cardano 0,48 dolar fiyat seviyesinin yakınında işlem yapmayı başardı ancak 0.49 dolarlık direnç seviyesinin üzerine çıkamadığı için satış baskısı ile karşılaştı. Kripto paranın teknik görünümü, 0,44 dolar fiyat seviyesine dokunur dokunmaz düşüş eğilimine geçti.

ADA için şu anki destek seviyesinin 0,43 dolar olduğu düşünülüyor. Ancak yazının yayına hazırlandığı sırada piyasada bir satış baskısı olduğu için yatırımcıların temkinli olmasında fayda var. Analistlere göre talep eksikliği de ADA’nın bugünkü düşüşünü derinleştirdi.

ADA Teknik Görünüm

0,43 doların kaybedilmesi analistlere göre bir sonraki direnç olan 0,42 doların test edilmesini sağlayabilir. 0,42 doların kaybı ise 0,38 dolara hızlı bir düşüşü beraberinde getirebilir. Buna ek olarak analistler şu anda en güçlü direncin 0,49 dolarda olduğunu ifade ediyor. Eğer bir alım baskısı oluşursa 0,49 dolara hızlı bir hamlenin gelebileceği ve bu noktada bir konsolidasyon yaşanabileceği ifade ediliyor. Bir sonraki direnç seviyesi ise altcoin için 0,52 dolar olabilir.

Öte yandan Göreceli Güç Endeksi yarı çizginin altında, bu da satıcıların yazının yayına hazırlandığı sırada piyasayı ele geçirdiği anlamına geliyordu. Cardano fiyatı 20-SMA çizgisinin de altında ve bu da daha düşük talep seviyelerini ve satıcıların piyasadaki fiyat ivmesini yönlendirdiğini gösteriyor.

Bunların yanında altcoin, dört saatlik grafikte de bir satış sinyali göstermeye başladı. Moving Moving Average Convergence Divergence (MACD) da düşüş eğilimine girdi ve ADA için bir satış sinyali olan bir kırmızı sinyal çubuğu oluştu. Moving Average Convergence Divergence, fiyat momentumuna ve bunun tersine çevrilmesine işaret ediyor.

Read Entire Article